Ex-handbalspeelster Fleur Moors maakt haar favorietenrol waar bij de junioren

  BK veldrijden vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Lokeren
  einde
  startfinish
  01234

  Op het BK veldrijden in Lokeren heeft Fleur Moors de titel veroverd bij de vrouwen junioren. De voormalige handbalspeelster reed van start tot finish aan de leiding. Lore De Schepper reed in de modder naar de zilveren plak, eerstejaarsjuniore Shanyl De Schoesitter mocht als 3e mee op het podium.

  Ooit droomde Fleur Moors van een glansrijke handbalcarrière. Maar een tweetal jaar geleden maakte ze de overstap naar het veld toen de handbaltrainingen stillagen door de coronapandemie.

  En met succes. Jurgen Mettepenningen zag haar talent en nam Moors aan boord bij zijn jeugdteam.

   

  In de aanloop naar dit BK kreeg Moors het label van superfavoriete opgeplakt. Nog meer omdat haar uitdager Xaydee Van Sinaey door ziekte niet was afgezakt naar Lokeren.

   

  Al bij het startsignaal schoot Moors naar de leiderspositie. Haar ploeggenote Shanyl De Schoesitter probeerde de topfavoriete bij te benen, maar moest na 1 ronde al 10 seconden toegeven.

   

  Moors viel niet stil op het modderparcours. Achter haar rug leek Lore De Schepper nog wat weerwerk te bieden, maar zij ging in de voorlaatste ronde onderuit in een bocht.

   

  Na driekwartier door de modder ploeteren kwam Moors juichend over de streep. Lore De Schepper (2e) en Shanyl De Schoesitter (3e) gingen met zilver en brons aan de haal.

  De Schepper, Moors en De Schoesitter blinken met hun medailles.