Alvarado spurt naar winst in Meulebeke, Cant 7e bij rentree

  Ceylin del Carmen Alvarado heeft de bloemen gepakt in de Ethias Cross in Meulebeke. De renster van Corendon-Circus spurtte het snelste in een kopgroep van 4, met enkel Nederlanders. Sanne Cant moest al snel achtervolgen na oponthoud en reed als zevende over de streep in haar eerste cross van het seizoen.

  Er waren heel wat toppers afgezakt naar Meulebeke voor de Berencross, de tweede Ethias Cross van het seizoen. Sanne Cant reed er haar eerste wedstrijd van het seizoen en naast de wereldkampioene stonden onder anderen ook de Europese kampioene Annemarie Worst, Alvarado en Maud Kaptheijns aan de start.

   

  Cant begon gezwind aan de wedstrijd. De wereldkampioene nam meteen de kop en legde er in de eerste ronde een stevig tempo op. Een ronde later moest Cant echter in het defensief na een slipper. Ondertussen nam vooraan  het Nederlandse drietal Worst, Alvarado en Van der Heijden de wedstrijd in handen.

   

  Cant kon nog terugkeren naar de kop van de koers, maar het vet was van de soep. Kaptheijns, begin september winnares in de Ethias Cross in Eeklo, perste er nog een straffe laatste ronde uit en kwam vooraan aansluiten. Na een late aanval van Worst was het uiteindelijk Alvarado die de sterkste counter in de benen had en naar de bloemen kon spurten. Cant werd 7e bij haar rentree.

  Uitslag:

  1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) in 42'02"
  2. Annemarie Worst (Ned) z.t.
  3. Inge van der Heijden (Ned)  
  4. Maud Kaptheijns (Ned)  
  5. Laura Verdonschot op 16"
  6. Anna Kay (GBr) 21"
  7. Sanne Cant 34"
  8. Ellen Van Loy 38"
  9. Manon Bakker (Ned) z.t.
  10. Alice Maria Arzuffi (Ita) 51"
  11. Kim Van De Steene 1'00"

  Fase per fase

  1. 14 uur 34. Sanne Cant begon vandaag sterk, maar werd teruggeslagen na een slipper in de twee ronde. De wereldkampioene kon nog terugkeren naar de kop van de koers, maar meedingen naar de dagzege was te hoog gegrepen. De wereldkampioene wordt 7e vandaag.
  2. 14 uur 27. Alvarado spurt naar winst in de Berencross! Alvarado heeft haar laatste inspanning goed getimed en maakt het met een ellenlange spurt af. Worst kwam nog dicht maar kon finaal niet over haar landgenote geraken. De top 4 kleurt oranje vandaag.
  3. 14 uur 27. We gaan sprinten met 4!
  4. 14 uur 24. Worst geraakt niet weg want Alvarado en Van der Heijden geven niet af. Ook Kaptheijns is er nog een ferme laatste ronde aan het uitpersen en maakt ook nog kans op de zege.
  5. 14 uur 24. Alvarado versnelt! De Nederlandse wilt als eerste naar de laatste stroken gaan.
  6. 14 uur 23. Worst plaatst een versnelling voor het aansnijden van het wasbord. De Europese kampioene gooit haar kaarten op tafel.
  7. 14 uur 21. Laatste ronde. We hebben 3 leidsters: Alvarado, Worst en Van der Heijden. Verdonschot, Kaptheijns en Kay volgen op 10 meter, al lijkt het erop dat het trio vooraan zal strijden om de zege vandaag.
  8. 14 uur 20. Voor Cant is het harken. De wereldkampioene zal niet winnen bij haar rentree in het veld. Vooraan wordt het een strijd tussen de Nederlandse dames.
  9. 14 uur 20. Valpartij Alvarado. Alvarado maakt een slipper en houdt de rest op. Worst en Kaptheijns krijgen zo enkele seconden cadeau. We zitten ondertussen in de voorlaatste ronde van deze razendsnelle cross.
  10. 14 uur 18. Kaptheijns gaat razend hard. Er vallen opnieuw wat gaten in de kopgroep.
  11. 14 uur 16. Het is nu Maud Kaptheijns, vorige maand nog winnares in Eeklo, die er de zweep op legt vooraan. Worst en Alvardo zitten weliswaar op vinkenslag. Cant zit wat verderop en laat zich af en toe toch betrappen op een foutje. .
  12. 14 uur 11. Jolien Verschueren, nog steeds aan het terugkomen na haar ziekte, rijd nog steeds mee. Ze volgt op zo'n 5 minuten van de kop van de koers, al blijft het bewonderenswaardig wat Verschueren doet.
  13. 14 uur 10. Samensmelting vooraan. Alle favorieten zitten terug bij elkaar. Het groepje van Cant heeft de aansluiting kunnen maken. We krijgen dus een uitgebreide kopgroep.
  14. 14 uur 08. Halfweg koers: nog 3 ronden te gaan. Vooraan zijn het Worst en Alvarado die de beste indruk maken. Enkel Kay en Van der Heijden kunnen nog mee. Op zo'n 5 seconden van het viertal vooraan zien we een groepje met Cant, Verdonschot, Kaptheijns, Van Loy en Bakker. .
  15. 14 uur 06. Cant, Verdonschot en Kaptheijns hebben zich afgescheiden van de andere achtervolgers. Ze moeten wel nog steeds een gat van zo'n 5 seconden dicht rijden.
  16. 14 uur 03. De rest is aan het terugkomen uit de achtergrond. We zien een sterke Laura Verdonschot die er in de achtervolging stevig tegenaan gaat. Cant moet zelfs eventjes een gaatje laten.
  17. 14 uur . Cant achtervolgt na ronde 2. Bij de doortocht aan de finish tellen we 7 seconden achterstand op de klok voor Cant & co. De namen van de zes leidsters: Worst, Alvarado, Van der Heijden, Bakker, Van Loy en Kay.
  18. 13 uur 59. We hebben 6 leidsters. Cant en Verdonschot volgen op een handvol seconden van de kopgroep.
  19. 13 uur 56. Sanne Cant zit plots niet meer in de top 10. De wereldkampioene is blijven haken bij het aansnijden van het wasbord en moet zo'n 10 seconden goedmaken op de kop van de koers.

  Uitslag:

  1.    
  2.    
  3.    
  4.    
  5.    
  6.    
  7.    
  8.    
  9.    
  10.