• home
 • video
 • pas verschenen

  4e plaats levert Cant 4e eindzege op in Superprestige

  Sanne Cant heeft voor het vierde jaar op een rij de Superprestige veldrijden op haar naam geschreven. Een 4e plaats in Middelkerke volstond voor de wereldkampioene. Denise Betsema kaapte de dagzege weg in de Noordzeecross, haar 12e overwinning van het seizoen.

  Bekijk de samenvatting

  Worst valt door de mand

  In de strijd om de eindzege moest Sanne Cant alleen nog rekening houden met Europees kampioene Annemarie Worst. De Nederlandse mocht niet meer dan 2 plaatsen voor haar finishen.


  Dat zou ook niet gebeuren. Een schuine kant in de eerste ronde volstond om Worst overboord te gooien. De renster van Bart Wellens had haar dag niet en stapelde de fouten op. Ze zou pas als 8e finishen uin Middelkerke.

   

  Ook Cant had haar beste dag niet. Al snel moest ze haar meerdere erkennen in Denise  Betsema en Ceylin Alvarado. Die eerste boekte haar eerste zege in de Superprestige, haar 12e van het seizoen. 

   

  Cant heeft er 11 achter haar naam staan. In de Noordzeecross moest ze in de laatste ronde ook haar nicht Loes Sels laten voorgaan. Een 4e plaats volstond wel voor haar 4e eindzege in de Superprestige. Cant won dit seizoen 3 van de 8 manches: Zonhoven, Diegem en Hoogstraten.

  Cant: "De Superprestige is mijn klassement"

  "Ik wilde graag op het podium eindigen, maar daar had ik de benen niet voor", geeft Sanne Cant toe. "En Loes (Sels, haar nicht, red.) verdiende die 3e plaats ook."

   

  Podium of niet, Cant wint wel voor de 4e keer de Superprestige voor vrouwen. "Dat vind ik erg fijn", reageert de wereldkampioene. "Ook omdat nog niemand anders de Superprestige gewonnen heeft. Het is best grappig om alleen mijn naam op de erelijst te zien. De Superprestige is mijn klassement."

   

  Wat seizoenszeges betreft, moet ze Denise Betsema nog laten voorgaan. De Nederlandse juichte dit jaar 12 keer, zij 11 keer. "Maar het is nog niet afgelopen. Ik heb nog 3 crossen", pompt Cant zichzelf moed in.

  Betsema: "Mooi dat ik mijn twaalfde overwinning kan pakken"

  "Het is supermooi dat ik nummer 12 heb kunnen pakken", reageert Denise Betsema, de winnares van de slotmanche. "In het begin van het seizoen droomde ik van een eerste overwinning in de Superprestige. Het is me nog net gelukt."

  Alvarado: "Betsema ging veel te hard"

  Sels: "Het is natuurlijk leuk om in de Superprestige eens op het podium te staan"

  Fase per fase

  1. 14 uur 29. "Ik droomde van een zege in de Superprestige, dat is me nu gelukt.". Denise Betsema.
  2. 14 uur 28. Daar komt Annemarie Worst. De uitdaagster van Sanne Cant finisht uiteindelijk als 8e in Middelkerke.
  3. 14 uur 26. 4e plaats en 4e eindzege voor Cant. Loes Sels gaat Sanne Cant vooraf aan de finish. Een 4e plaats volstaat voor haar 4e eindzege.
  4. 14 uur 26. Ceylin Alvarado komt als tweede binnen, op 45 seconden van Betsema.
  5. 14 uur 25. Betsema wint! Haar eerste zege in de Superprestige levert Denise Betsema ook een 3e plaats op in de eindrangschikking. .
  6. 14 uur 23. "Wil Sanne Cant op het podium eindigen of geeft ze haar nicht iets terug?". Paul Herygers.
  7. 14 uur 19. Haalt Cant het podium nog? Sels snelt de wereldkampioene voorbij.
  8. 14 uur 17. Sanne Cant volgt op een minuut van Betsema en krijgt in de slotronde nog het gezelschap van haar nicht Loes Sels.
  9. 14 uur 16. Denise Betsema draait de laatste ronde in. Ze is op weg naar haar 13e overwinning van het seizoen. "Een wonderseizoen", dixit Paul Herygers.