• home
 • video
 • pas verschenen

  8 op 8! Ook Van der Poel rijdt een perfect parcours in de Superprestige

  12 jaar na Sven Nys heeft ook Mathieu van der Poel elke manche in de Superprestige gewonnen. De grote triomfator van het seizoen 2018-2019 was ook in de Noordzeecross in Middelkerke de sterkste. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts mochten mee het podium op.

  Bekijk de samenvatting

  8 op 8 en 31 op 33

  Na enkele dagen skiën had Mathieu van der Poel even tijd nodig om weer te wennen aan zijn crossfiets. In de eerste ronde struikelde de wereldkampioen in de zandbak. "Niet mijn favoriete passage", gaf hij achteraf toe.

   

  Na een kwartier reed Van der Poel toch weer op kop. Een versnelling van Michael Vanthourenhout was voor hem het sein om op te rukken. Na een foutje van zijn concurrent lag de weg open naar een 8e zege op 8 manches in de Superprestige, zijn 31e overwinning van het seizoen (op 33 crossen).

   

  Terwijl Van der Poel het publiek plezierde met sprongen op de brug pinde Vanthourenhout zich vast op de tweede plaats. In de strijd om de 3e podiumplaats kwam zelfs Kevin Pauwels een woordje meepraten, maar het was uiteindelijk Belgisch kampioen Toon Aerts die het brons wegkaapte. Pauwels eindigde in zijn allerlaatste klassementscross op de 6e plaats. 

  Van der Poel: "Eer om Nys te evenaren"

  "Ik ben heel blij dat ik die 8 op 8 gehaald heb", sprak Mathieu van der Poel na zijn huzarenstukje in de Superprestige. "Als Sven Nys het een eer vindt om geëvenaard te worden door mij, dan vind ik het een prestatie om hem te evenaren."

   

  Morgen crost Van der Poel nog in Hulst, daarna moet hij zo snel mogelijk zijn wegfiets opdiepen voor de Ronde van Antalya. Die staat volgende week al op het programma.

   

  "Dat wordt even wennen", beseft de Nederlandse wegkampioen. "Normaal gezien zou ik daar niet rijden, maar voor de sponsor van onze ploeg start ik er toch. Ik heb er alleszins zin in."

  VIDEO: Van der Poel slaat over de kop:

  VIDEO: De jumps van Van der Poel:

  Vanthourenhout: "Ik ben tevreden met mijn tweede plaats"

  Aerts: "Speciaal om in zo'n goed weer nog zo'n zware cross te moeten rijden"

  Fase per fase

  1. 16 uur 06. "Ik vind het ook een hele eer om Sven Nys op te volgen.". Mathieu van der Poel.
  2. 16 uur 02. Pauwels 6e. Kevin Pauwels besluit zijn allerlaatste klassementscross met een puike 6e plaats in Middelkerke.
  3. 16 uur 01. Vanthourenhout 2, Aerts 3. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts mogen mee met Van der Poel het podium op.
  4. 16 uur 01. 8 op 8 voor Van der Poel! Sven Nys heeft een opvolger. Mathieu van der Poel, de grote triomfator van het seizoen 2018-2018, boekt een 8e zege in evenveel Superprestigemanche.
  5. 15 uur 59. "Waardiger kan je je als wereldkampioen niet voelen. Van der Poel rijdt van de ene triomf naar de andere.". Michel Wuyts.
  6. 15 uur 57. De handen gaan op mekaar in de ereronde van Mathieu van der Poel. De wereldkampioen is op weg naar een 8 op 8 in de Superprestige. En dat viert hij met een nieuwe sprong op de brug.
  7. 15 uur 55. "Van der Poel zit met zijn hoofd al bij nummer 32 in Hulst.". Paul Herygers.
  8. 15 uur 53. Laatste ronde: 1) Van der Poel - 2) Vanthourenhout op 16" - 3) Aerts 30".