• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant laat haar regenboogtrui ook blinken in de modder van Hoogstraten

  Wereldkampioene Sanne Cant surft voort op haar zegegolf. Na haar triomf in Lille gisteren bleef ze vandaag ook in Hoogstraten iedereen de baas. De Nederlanders Worst en Betsema vergezelden de regenboogtrui op het op het podium.

  Ruim verslag van de Superprestige in Hoogstraten bij de vrouwen

  Cant start slecht en vuurt daarna versnelling na versnelling af

  Een Blitzstart maakte Sanne Cant niet in de modderpoel van Hoogstraten. De wereldkampioene schoot uit haar klikpedaal en was maar als 25e weg.

  Maar in een vingerknip schoof Cant op naar de 6e plaats. Even later kwam ze zelfs al aanhaken bij het leiderstrio Betsema-Worst-Alvarado.

   

  In de smeuïge smurrie voelde Cant zich als een vis in het water. Enkel Worst, haar dichtste belager in de Superprestige, kon de regenboogtrui volgen.

   

  Na tal van versnellingen gooide Cant Worst 2 rondes voor het einde los. Maar op de trappen verslikte Cant zich in een trede, Worst zat weer op haar wiel. 

   

  Toen de wereldkampioene in het begin van de slotronde een nieuwe bom dropte, was de cross beslist. 2 op 2 dit weekend voor Cant, die in de Superprestige-stand een bonus telt van 2 punten op Worst. In Middelkerke valt volgend weekend de beslissing.

  Cant: "Spannend tot het einde door puntenverdeling"

  Ondanks een slechte start domineerde Sanne Cant in Hoogstraten. "Ik verzeilde in de 25e positie en wou zo snel mogelijk naar de kopgroep rijden", reageerde Cant bij PlaySports.

   

  "Na die inspanning moest ik even herstellen. Daarna probeerde ik een paar keer weg te rijden. Toen ik een knieval maakte en Worst weer bij me kwam, was ik vooral bang dat ik daar mechanische zou aan overhouden. Maar gelukkig was dat niet het geval."

   

  Cant snijdt de slotmanche in Middelkerke volgend weekend aan met 2 punten voorsprong. "Door de puntenverdeling in de Superprestige (15 punten voor de 1e, 14 voor de 2e, 13e voor de 3e) is het hier spannend tot het einde."

  Uitslag

  1. Sanne Cant 41'55"
  2. Annemarie Worst (Ned) op 10"
  3. Denise Betsema (Ned) 14"
  4. Loes Sels 31"
  5. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 58"
  6. Eva Lechner (Ita) 1'17"
  7. Ellen Van Loy 1'19"
  8. Inge van der Heijden (Ned) 1'29"
  9. Nikki Brammeier (GBr) 1'35"
  10. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1'58"

  Fase per fase

  1. 14 uur 25. Cant rijdt Worst er af in de slotronde en wint in Hoogstraten.

   Cant rijdt Worst er af in de slotronde en wint in Hoogstraten

  2. 14 uur 23. Cant viert feest. De wereldkampioene maakt het zege-gebaar in Hoogstraten. Worst en Betsema vervolledigen het podium. Sels is 4e.
  3. 14 uur 20. Cant werpt een blik naar achteren en ziet dat de veer gebroken is bij Worst. De regenboogtrui duikt de laatste hectometers in met 6 seconden voorsprong.
  4. 14 uur 18. Wie dacht dat Worst uitgeteld was, slaat de bal mis. Cant heeft nog een gaatje van 3 tellen op de Nederlandse.
  5. 14 uur 16. Nieuwe versnelling Cant. Lang duldt Cant de Europese kampioene niet in haar wiel. De wereldkampioene gooit een ferme bom. Game over voor Worst?
  6. 14 uur 14. Situatie (4/5 rondes). Worst en Cant - op 8" Betsema - op 14" Sels - op 23" Alvarado.
  7. 14 uur 13. Cant struikelt. Op de trappen verslikt Cant zich in een modderige trede, waardoor Worst weer helemaal in het wiel klit van de wereldkampioene.
  8. 14 uur 10. Worst staat maar 1 luttel puntje achter op Cant in de Superprestige en wil zich niet zomaar gewonnen geven. De Nederlandse komt bijna weer aanhaken bij Cant.