• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Pauwels neemt afscheid in stijl met solozege in Sluitingsprijs

  Kevin Pauwels heeft zijn laatste cross uit zijn carrière winnend kunnen afsluiten. In Oostmalle nam hij in de finale afscheid van Belgisch kampioen Toon Aerts.

  Kevin Pauwels houdt stand in de slotronde en neemt afscheid in Oostmalle met een zege

  Pauwels triomfeert na beklijvende strijd

  Gestart vanop de tweede rij, de eerste bocht door op de tweede plek. Een betere start kon Kevin Pauwels zich niet wensen. In zijn afscheidscross liet Pauwels al meteen zien waarom zoveel mensen hem nog een jaartje langer in het veld willen.

   

  Na een pijlsnelle start nam Pauwels al snel de leiding over en stoomde hij ervan door. Enkel Toon Aerts en Tom Meeusen konden nog aansluiten. Dan versnelde Pauwels weer dan weer Aerts en Meeusen wilde maar niet breken. De laatste cross van het seizoen kende een beklijvende strijd.

   

  Geen enkele versnelling bleek snel en snedig genoeg, dus foutjes zouden beslissen wie er met de winst ging lopen. En net voor het ingaan van de laatste ronde ging Aerts tegen het zand. Hij en Meeusen keken meteen aan tegen een aanzienlijke achterstand aan, die geen van beiden meer kon goedmaken. 

   

  Pauwels liet het niet aan zijn hart komen en vlamde genadeloos door. Hij kwam solo over de meet en sluit zo zijn carrière in stijl af. Aerts werd nog tweede, voor Meeusen. 

  Pauwels laat Aerts achter in de 7e ronde in Oostmalle

  Uitslag mannen

  1. Kevin Pauwels
  2. Toon Aerts
  3. Tom Meeusen
  4. Lars van der Haar (Ned)
  5. Laurens Sweeck
  6. Tim Merlier
  7. Michael Boros (Cze)
  8. Jim Aernouts
  9. Jens Adams
  10. Nicolas Cleppe

  Pauwels: "Ik snap het zelf niet goed"

  "Ik snap het zelf niet goed, maar ik ben wel heel diep geweest. Ik was ook heel goed weg en toen wilde ik gewoon doortrekken. Anders valt het weer stil op de weg en val ik weer helemaal naar achteren. Cadeau heb ik het zeker niet gekregen, ik ben heel diep moeten gaan. Op het einde maakte Toon een foutje en was ik weg."

   

  "Of ik er nog een jaar moet bijdoen? Neen, het is mooi geweest. Dit had ik totaal niet verwacht, beter kan je niet afsluiten."

  Aerts: "Miste de frisheid"

  Meeusen: "Ben heel blij voor Kevin"

  Meeusen: "Pauwels was goed genoeg om het zelf af te dwingen"

  • Toon Aerts (2e): "Het is en blijft de laatste wedstrijd en iedereen wil hier ooit eens op de erelijst komen. Daarom wilde ik ook blijven strijden, maar toen ik viel, was het gat gemaakt. Ik miste de frisheid om de foutjes recht te zetten. Dat Pauwels vandaag wint is wat dubbel, hij verdiende het echt, maar ik wil hier ook ooit echt eens winnen."
  • Tom Meeusen (3e): "Ik ben blij voor Kevin vandaag. Het was een heel mooie dag en ik was blij om nog eens met hem te strijden. Het is wel vreemd dat hij zal stoppen. Vandaag was hij goed genoeg om het zelf af te dwingen, de beste heeft gewonnen. Hoe ik hem zal onthouden? Als een goede ploegmaat en een toffe gast die ik later na de koers zeker nog zal zien."

  Fase per fase

  1. 15 uur 58. Kevin Pauwels houdt stand in de slotronde en neemt afscheid in Oostmalle met een zege.

   Kevin Pauwels houdt stand in de slotronde en neemt afscheid in Oostmalle met een zege

  2. 15 uur 55. Toon Aerts komt binnen op de tweede plek. Meeusen bolt een seconde later over de meet als derde. Van der Haar is vierde, Sweeck vijfde.
  3. 15 uur 54. Pauwels heeft droomafscheid binnen! Het is zover! Kevin Pauwels neemt afscheid van het veldrijden in stijl met een knappe zege in Oostmalle. Van begin tot einde was hij de sterkste man in koers. .
  4. 15 uur 52. Is de winst binnen? Toon Aerts maakt opnieuw een foutje en krijgt weer wat meer speelruimte op de Belgische kampioen. .
  5. 15 uur 49. Pauwels vlamt genadeloos door onder luid gejuich van het publiek. Aerts komt weer wat dichterbij, maar Pauwels gaat nog eens op de pedalen staan. .
  6. 15 uur 48. Laatste ronde! Kevin Pauwels gaat de laatste ronde in met 8" voorsprong op Aerts, die weer gezelschap heeft gekregen van Meeusen. Geeft hij dit nog af?
  7. 15 uur 46. Valpartij Aerts. Daar gaat ie! Pauwels heeft enkele lengtes voorsprong genomen op Aerts, die in de bocht het zand mocht proeven.
  8. 15 uur 45. Meeusen plooit, maar breekt niet. Hij ziet de twee de hele tijd rijden, maar kan maar niet aansluiten.
  9. 15 uur 45. Pauwels laat Aerts achter in de 7e ronde in Oostmalle.

   Pauwels laat Aerts achter in de 7e ronde in Oostmalle

  10. 15 uur 44. Mooie tweestrijd. Na de versnellingen van Aerts, acht Pauwels zijn moment weer gekomen en jaagt hij het tempo de hoogte in. Maar ook Aerts wil niet breken. .
  11. 15 uur 42. De eerste achtervolger, Lars van der Haar, volgt al op meer dan een halve minuut.
  12. 15 uur 41. Aerts geeft het volle pond met nog twee rondes voor de boeg. Hij dwingt Pauwels tot op het tandvlees om weer te komen aansluiten. .
  13. 15 uur 39. Kopduo. Meeusen slaagt er voorlopig niet in om weer aan te sluiten vooraan. Aerts en Pauwels halen de voet niet van het gaspedaal, maar Meeusen geeft niet op.
  14. 15 uur 36. Pauwels komt weer aansluiten. Een foutje van Aerts in de bocht zorgt ervoor dat zijn voorsprong meteen ongedaan wordt gemaakt.
  15. 15 uur 35. Aerts valt aan. Een klein kloofje voor de Belgische kampioen! Aerts valt aan en zet Pauwels op tien meter. Meeusen moet meer terrein prijsgeven.
  16. 15 uur 30. Opnieuw heeft Pauwels een versnelling in huis. Hij dwingt Meeusen en Aerts tot het uiterste om het wiel te houden, maar de twee geven zich niet gewonnen.
  17. 15 uur 30. Aerts versnelt maar krijgt Pauwels er niet af.

   Aerts versnelt maar krijgt Pauwels er niet af

  18. 15 uur 27. Halfweg koers. Het trio vooraan gaat de vijfde ronde in. Pauwels drinkt wat en zet zich weer op kop. Het tempo ligt hoog, De grote groep achtervolgers blijven op meer dan 20" hangen. .
  19. 15 uur 20. Pauwels zet door. In zijn laatste crossminuten haalt Kevin Pauwels alles uit de kast. Hij zet zich op kop en jaagt het tempo goed de hoogte in. De achtervolgers zien het koptrio op het asfalt al bijna niet meer rijden bij het ingaan van de vierde ronde.
  20. 15 uur 17. Vooraan lijken Aerts en Pauwels de beteren te zijn. Meeusen hangt er nog aan als derde, maar ziet af.
  21. 15 uur 13. Aerts en Meeusen komen bij Pauwels in de 2e ronde.

   Aerts en Meeusen komen bij Pauwels in de 2e ronde

  22. 15 uur 11. Einde ronde 2. Na 13 minuten crossen hebben we drie leiders: Pauwels, Aerts en Meeusen hebben al een mooie voorsprong op de rest. Een groep van tien volgt al op meer dan 20".
  23. 15 uur 09. Aerts sluit aan. Kevin Pauwels krijgt het gezelschap van Belgisch Kampioen Toon Aerts. Het duo heeft een bonus van 3" op eerste achtervolger Meeusen.
  24. 15 uur 07. Pauwels versnelt! Op het asfalt gaat Kevin Pauwels aan de haal! De rest laat het gat even vallen, maar Toon Aerts neemt de leiding en zet de achtervolging in. De voorsprong van Pauwels bedraagt een twintigtal meter.
  25. 15 uur 06. Alles op een lint. Het tempo ligt hoog, maar niet verschroeiend. Aerts blijft doorgaan op kop, maar een tiental renners, met onder anderen Pauwels, Sweeck, Aerts, Merlier erbij.
  26. 15 uur 06. Kevin Pauwels heeft een kleine voorsprong na de eerste ronde van de Sluitingsprijs.

   Kevin Pauwels heeft een kleine voorsprong na de eerste ronde van de Sluitingsprijs

  27. 15 uur 03. Thijs Aerts blijft doorgeven aan de kop van de cross. Pauwels volgt nog steeds in het wiel, met Sweeck en co achter zich.
  28. 15 uur . START! We zijn eraan begonnen in Oostmalle! In de laatste cross van het seizoen gaat Thijs Aerts als eerste de bocht door. Pauwels is van de tweede rij al meteen naar de tweede plek geschoven.
  29. 14 uur 54. "Ik denk niet dat de rest me vandaag iets cadeau zal doen. Nu Van der Poel en Van Aert er niet bijzijn, zullen zij ook op het podium willen staan.". Kevin Pauwels .
  30. 14 uur 49. "Het is een droomseizoen geworden. 6 overwinningen had ik nooit verwacht en de Belgische trui maakt het extra mooi. Ik kijk ernaar uit om nog een uur vol gas te gaan.". Toon Aerts op Play Sports.
  31. 11 uur 26. Sluitingsprijs Oostmalle . Vorig jaar sloot Mathieu van der Poel zijn seizoen af met winst in Oostmalle. Het jaar voordien was het prijs voor Wout van Aert. De twee toppers zijn er vandaag evenwel niet bij. Zij bereiden zich voor op het voorjaar op de weg. Als we nog een jaar teruggaan, naar 2016, zien we Kevin Pauwels op het hoogste trapje pronken in Oostmalle. Doet hij vandaag, in zijn afscheidscross, dat kunstje nog eens over?