Van der Poel sluit zijn superseizoen in het veld af met 32e zege

  Ook in zijn laatste veldrit van het seizoen was er niemand opgewassen tegen Mathieu van der Poel. In Hulst rekende hij halfweg af met toptalent Tom Pidcock. 

  Vanochtend speelden Mathieu van der Poel en Tom Pidcock nog samen het populaire online-game Fortnite. Enkele uren later speelden ze samen tussen de vestingen van Hulst (in Zeeland).

   

  Pidcock was als een wervelwind van start gegaan in Nederland. Enkel Toon Aerts en Mathieu van der Poel waren bij machte om de 19-jarige Brit te volgen. Toen Aerts bleef steken op een steil puistje, waren de 2 wereldkampioenen gaan vliegen.

   

  Iedere ronde haalde Van der Poel het zweepje tevoorschijn. Maar Pidcock beet op zijn tanden en vertikte het van te plooien. Tot halfweg, toen Van der Poel op slag 8 seconden bij elkaar sprokkelde.

   

  De wereldkampioen reed daarna onbedreigd naar zijn de zege in zijn laatste cross van het seizoen. Van der Poels eindrapport is bijna foutloos: 32 zeges in 34 crossen. Achter zijn rug rolde Van der Haar Pidcock nog op voor de 2e plaats.

  Uitslag

  1. Mathieu van der Poel (Ned)  
  2. Lars van der Haar (Ned)  
  3. Tom Pidcock (GBr)  
  4. Toon Aerts  
  5. Eli Iserbyt   
  6. Kevin Pauwels  
  7. Tom Meeusen  
  8. Joris Nieuwenhuis (Ned)  
  9. Jim Aernouts  
  10. Laurens Sweeck  

  Van der Poel: "Ik had nog wat last van mijn rug"

  Van der Poel kruidde zijn seizoen af met een 32e zege. "Ik heb er vandaag wel nog moeten voor rijden", reageerde Van der Poel op VTM. "Ik had nog wat last van mijn rug. Geen idee vanwaar die pijn komt."

   

  "Ik was heel gemotiveerd om vandaag te winnen. Op zo'n mooi parcours en met zo'n mooi volk."

   

  "Pidcock heeft vandaag indruk gemaakt op mij. In de eerste twee rondes reed hij echt wel heel hard."

  Van der Poel heeft een rapport van 94%

  Fase per fase

  1. 16 uur 02. 4. Toon Aerts 5. Eli Iserbyt 6. Kevin Pauwels.
  2. 16 uur 01. Van der Haar eindigt 2e, Pidcock is een knappe 3e.
  3. 16 uur 01. Afscheid in schoonheid. Mathieu van der Poel kruidt zijn seizoen af met een 32e zege. Nu kan hij zijn focus verleggen naar de voorjaarsklassiekers.
  4. 15 uur 55. De bel rinkelt, Van der Poel zoeft voor de laatste keer dit seizoen de slotronde in van een veldrit. .
  5. 15 uur 54. Laatste ronde. Van der Poel - op 11" Van der Haar - op 21" Pidcock.
  6. 15 uur 52. Van der Poel kronkelt als een slang door de bochten. De fans toveren een applausje uit hun handen voor de kannibaal van dit veldritseizoen.
  7. 15 uur 51. De batterij van Pidcock is nu toch bijna leeg. Hij laat Van der Haar wegfladderen. De derde plek is het hoogste haalbare voor de jonge Brit.
  8. 15 uur 48. Nog 2 rondes. Van der Poel - op 11" Van der Haar - op 12" Pidcock - op 43" Pauwels, Aerts en Iserbyt.
  9. 15 uur 46. In de strijd voor plek 4 heeft Belgisch kampioen Aerts 2 snelle blauwhemden van Marlux-Bingoal aan zijn been: Iserbyt en Pauwels.
  10. 15 uur 45. Van der Haar bij Pidcock. Pidcock zal voor de 2e plaats nog moeten afrekenen met Van der Haar, die komt aanpikken bij de Brit.
  11. 15 uur 42. Bij de doortocht aan de streep rekt Van der Poel even zijn rug. Nog 3 rondes en zijn veldritseizoen zit erop.
  12. 15 uur 41. Nog 3 rondes. Van der Poel - op 9" Pidcock - op 17" Van der Haar - op 32" Iserbyt, Aerts en Pauwels - op 41" Meeusen - op 53" Laurens Sweeck.
  13. 15 uur 39. Als Van der Poel onder zijn oksel loert, ziet hij in de verte Pidcock piepen. Het sein voor de wereldkampioen om nog eens op zijn trappers te dansen.
  14. Van der Poel schudt Pidcock van zich af. 15 uur 37.
  15. 15 uur 36. Wie dacht dat de kaars van Pidcock helemaal zou uitdoven, heeft het mis. Hij houdt de achterstand op Van der Poel binnen de perken: 6 seconden.
  16. 15 uur 34. Situatie (5/9 rondes). Van der Poel - op 7" Pidcock - op 13" Van der Haar.
  17. 15 uur 32. Van der Poel schudt Pidcock af. Pidcock lijkt nu toch te plooien, het verschil bedraagt al 8 seconden. De beloftewereldkampioen heeft het toch een halve cross kunnen volhouden bij Van der Poel.
  18. 15 uur 30. Wanneer Pidcock stilstaat op een steil puistje, trekt Van der Poel door. Maar de Brit geeft zich niet zomaar gewonnen en komt weer aansluiten.