• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pidcock geeft rivaal en titelverdediger Iserbyt het nakijken bij de beloften

  Geen 3e wereldtitel bij de beloften voor Eli Iserbyt, die in Bogense duidelijk zijn meerdere moest erkennen in Tom Pidcock. Na Ben Tulett bij de junioren is het het 2e Britse succes in Denemarken.

  Pidcock zet Iserbyt met één versnelling schaakmat

  Twee rondes zag het er goed uit voor België. Loockx nam de kopstart en lanceerde zo Eli Iserbyt. De titelverdediger bepaalde het tempo en was er als de kippen bij om te versnellen toen grote concurrent Pidcock in de materiaalpost werd gesignaleerd.

   

  Maar Pidcock had krachten op overschot in Denemarken. In een mum van tijd had hij Iserbyt weer in het vizier en op een lange rechte strook ging hij in een snok op en over Iserbyt. Het was meteen de knock-out voor de Belg. Tijdrijder Pidcock maakte er nog 6 ronden een foutloze solo van.

   

  Iserbyt had even tijd nodig om de knop om te draaien. Hij blies even uit in het wiel van Benoist, maar in het slot van de wedstrijd had hij toch zijn tweede adem gevonden. Zilver was genoeg motivatie om van de concurrentie weg te rijden en uiteindelijk 15 seconden achter Pidcock over de streep te bollen.

  Bekijk de korte samenvatting van het WK bij de beloften

  Iserbyt: "Dit zilver smaakt bitter"

  Eli Iserbyt pakt zilver na twee keer goud. "Dit is bitter. Het kon natuurlijk slechter, maar dit is niet de medaille waar ik voor gekomen was. Het is zuur. Ik kan mezelf niets verwijten. Ik heb de cross gereden die ik moest rijden. Er was gewoon iemand beter." 

   

  "Pidcock had net de versnelling die ik niet had vandaag. We zaten met de ploeg in het begin goed vooraan, maar als je goed bent, kom je er hier op de rechte stukken wel door. Dat is gebleken bij Pidcock."

   

  "Hij reed dan al snel 20 seconden weg. In het midden van de koers had ik een dipje. Ik wou nog wel voor goud gaan, maar het was ook spannend voor zilver dus heb ik meegenomen wat er nog inzat."

  Pidcock: "Ik maak meer fouten in het wiel"

  "Het liep goed vandaag", zei een gelukkige Tom Pidcock. "Ik was de voorbije dagen echt niet zenuwachtig. Ik had er zin in, maar vandaag had ik toch plots zenuwen en door een probleem met mijn versnellingen moest ik dan van fiets wisselen."

   

  "Maar daarna ging alles goed. Van mijn vorige wedstrijden had ik onthouden dat ik meer fouten maak als ik in het wiel blijf hangen dus ik ben dan maar gaan aanvallen. Ik houd van dit parcours."

   

  "Dit was de laatste trui van het seizoen. Ik heb er heel hard voor gewerkt dus het is fijn om die te pakken. Het is een prima dag voor ons land. We worden toch redelijk goed in veldrijden. Nu ligt er niet meer zoveel druk op de vrouwen."

  Uitslag bij de beloften

  1. Thomas Pidcock (GBr) in 47'42"
  2. Eli Iserbyt op 15"
  3. Antoine Benoist (Fra) 23"
  4. Tomas Kopecky (Tsj) 31"
  5. Jakob Dorigoni (Ita) 35"
  6. Ben Turner (GBr) 38"
  7. Ryan Kamp (Ned) 46"
  8. Loris Rouillier (Zwi) 56"
  9. Thomas Mein (GBr) 1'07"
  10. Niels Vandeputte 1'18"
  11. Lander Loockx 1'32"
  15. Andreas Goeman 1'59"
  29. Timo Kielich 3'14"
  37. Niels Derveaux 3'50"

  Fase per fase

  1. 14 uur 01. Pidcock wint met een comfortabele voorsprong het WK voor beloften.

   Pidcock wint met een comfortabele voorsprong het WK voor beloften

  2. 13 uur 53. Podium. Iserbyt moet vrede nemen met zilver, de Fransman Benoist pakt het brons.
  3. 13 uur 52. Pidcock wint! Thomas Pidcock neemt een vlag uit het publiek en rijdt als wereldkampioen over de finish na een knappe solo.
  4. 13 uur 51. Pidcock neemt zelfs even tijd voor een high five. Twee op twee voor Groot-Brittannië.
  5. 13 uur 51. De laatste schuine kant loopt goed voor de leider. Hij kan de wereldtitel ruiken. .
  6. 13 uur 50. Iserbyt heeft de knop omgedraaid en geeft nu het volle pond om het zilver te pakken voor ons land. .
  7. 13 uur 47. Laatste ronde! Pidcock is nog 1 ronde verwijderd van zijn wereldtitel. Iserbyt volgt op 24 seconden.
  8. 13 uur 46. De strijd om de laatste ereplaats lijkt iets voor Benoist te worden. De Fransman volgt op plek drie net achter Iserbyt.
  9. 13 uur 43. Voor de zoveelste keer rijdt Iserbyt weg van de rest van het pak. De Belg komt zo ook iets dichter bij Pidcock: 23 seconden.