Van der Poel behaalt ook grootste onderscheiding op campus van VUB en ULB

  Ook de voorlaatste manche van de DVV-Trofee is ten prooi gevallen aan Mathieu van der Poel. In Brussel verwees hij Toon Aerts en Michael Vanthourenhout naar de dichtste ereplaatsen.

  Verslag van de DVV-trofee in Brussel

  Van der Poel van 1e tot laatste meter op kop

  Op de universitaire terreinen had Mathieu van der Poel geen zin in een academisch kwartiertje. De Nederlander knalde van bij de start naar de polepositie. Een paar minuten later was Van der Poel al enkele meters los.

   

  De Belgen kregen in de universiteitencross een laatste proefexamen op het BK van volgend weekend in Kruibeke. Wout van Aert reed vandaag in Frankrijk, maar uitdager Toon Aerts kon in Brussel wel vertrouwen tanken.

   

  Samen met Michael Vanthourenhout leek Aerts nog een leuke strijd uit te vechten voor de 2e plaats. Maar toen Vanthourenhout een klopje kreeg, was Aerts zeker van de dichtste ereplaats.

   

  Achter Vanthourenhout rook Van der Haar zweet en bloed. De vinnige Nederlander zoefde voorbij Vanthourenhout, die in de slotfase toch nog knap haasje-over deed.

   

  "Comeback kid" Lars Boom werd net voor de slotronde uit de koers gehaald, omdat zijn achterstand op Van der Poel te groot was.

  Van der Poel gaat er opnieuw vandoor in de eerste ronde

  Uitslag DVV Brussel

  1. Mathieu van der Poel (Ned)  
  2. Toon Aerts op 45"
  3. Michael Vanthourenhout 58"
  4. Lars van der Haar (Ned) 1'07"
  5. Eli Iserbyt 1'20"
  6. Jens Adams 1'31"
  7. Corné van Kessel (Ned) 1'51"
  8. Laurens Sweeck  
  9. Gioele Bertolini (Ita)  
  10. Michael Boros (Tsj)  

  Van der Poel: "Een heel leuke en technische cross"

  "Het was zoals verwacht een vrij technische wedstrijd", reageerde Van der Poel. "Het duurde even totdat ik de perfecte lijn gevonden had, maar het was wel een heel leuke cross."

   

  Hoeveel overwinningen Van der Poel nu heeft? "Ik heb geen idee. Eigenlijk reken ik die 2 zeges in de Cyclocross Masters van Waregem niet mee, dus voor mezelf heb ik nu 99 zeges."

   

  Volgend weekend is Van der Poel met stip topfavoriet voor het Nederlands kampioenschap. "Een kampioenschap is altijd afwachten", zegt Van der Poel. "Maar als alles normaal verloopt, win ik."

  Aerts: "Verschillende favorieten voor BK"

  • Toon Aerts (2e): "Deze wedstrijd zagen we als een laatste training om nog eens diep te gaan voor het BK. En dat is gelukt. In Kruibeke zal het wel vlakker zijn dan vandaag. Ik denk dat we dit jaar met meerdere kanshebbers zijn voor het BK. Wout van Aert is de uitgesproken favoriet, daarachter komen Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en ikzelf."
  • Michael Vanthourenhout (3e): "Het was zwaar vandaag en ik had niet echt frisse benen door de zware trainingsweek. Toen ik een klein foutje maakte, was de snelheid er wat uit. Als ik deze week wat meer rust inbouw, zie ik het goedkomen voor volgend weekend."

  Fase per fase

  1. 16 uur 06. Bingo voor Van der Poel. Van der Poel viert feest en diept zijn kloof uit op Toon Aerts in de DVV-stand.
  2. 16 uur 04. Toon Aerts zit muurvast op de 2e plaats, Vanthourenhout perst een versnelling uit zijn dijen voor het 3e podiumplekje.
  3. 16 uur 04. Van der Poel komt niet meer in de problemen en wint de DVV-trofee in Brussel.

   Van der Poel komt niet meer in de problemen en wint de DVV-trofee in Brussel

  4. 16 uur . Boom uit koers. Bij zijn comeback zal Lars Boom niet in de uitslag terug te vinden zijn. De Nederlander is een ronde voor het einde uit de wedstrijd gezet omdat zijn achterstand op Van der Poel te groot is.
  5. 16 uur . Lars Boom neemt de bocht een pak trager dan Van der Poel en schudt het hoofd.

   Lars Boom neemt de bocht een pak trager dan Van der Poel en schudt het hoofd

  6. 15 uur 58. Situatie bij ingaan slotronde. Van der Poel - op 37" Aerts - op 1'03" Van der Haar en Vanthourenhout - op 1'06" Iserbyt - op 1'15" Van Kessel.
  7. 15 uur 58. "Aerts rijdt al een tijdje dezelfde rondetijden als Van der Poel". Paul Herygers.
  8. 15 uur 55. Van der Haar ruikt zweet en bloed, hij probeert Vanthourenhout op te rollen. Iserbyt maakt bij die actie even een knieval.
  9. 15 uur 52. Situatie (7/9 rondes). Van der Poel - op 32" Aerts - op 50" Vanthourenhout - op 54" Van der Haar en Iserbyt - op 1'05" Adams - op 1'19" Van Kessel - op 1'25" Sweeck.
  10. 15 uur 51. Ondanks zijn mooie voorgift verschijnt er toch een grimas op het voorhoofd van Mathieu van der Poel. Het heuvelachtige parcours kruipt ook bij hem in de kleren.
  11. 15 uur 47. Het wordt moeilijk voor Vanthourenhout om nog een bank op te schuiven. Aerts valt niet stil, terwijl het bij Vanthourenhout wat krampachtiger gaat.
  12. 15 uur 46. "Toon Aerts is volgend weekend de te kloppen man op het BK". Niels Albert.
  13. 15 uur 45. Situatie (6/9 rondes). Van der Poel - op 34" Aerts - op 44" Vanthourenhout - op 52" Van der Haar en Iserbyt - op 1 minuut Adams - op 1'06" Sweeck.
  14. 15 uur 45. Toeschouwer is onder de indruk van Van der Poel: "Zo vliegen, jong!".

   Toeschouwer is onder de indruk van Van der Poel: "Zo vliegen, jong!"