• home
 • video
 • pas verschenen

  Kielich is sterkste belofte op moddervet BK-parcours

  Bij de beloften heeft Timo Kielich de driekleur met veel overmacht veroverd. In de modder ploegden Lander Loockx en Niels Vandeputte naar de overige podiumplaatsen.

  Timo Kielich komt niet meer in de problemen in het slot en is Belgisch kampioen

  Sterke beer Kielich maakt nauwelijks fouten

  Een massale valpartij ontsierde net na de start al de titelstrijd bij de beloften. Timo Kielich reed toen al een eindje voor de gevarenzone uit. In de smeuïge smurrie voelde hij zich als een vis in het water.

   

  Even moest Kielich nog het gezelschap dulden van Toon Vandebosch. Maar in de vele blubberpartijen sloeg hij plotsklaps een mooie kloof.

   

  De vogel was gaan vliegen. Kielich, die ervaring heeft in het mountainbiken, liet zich nauwelijks nog betrappen op fouten en bouwde stelstelmatig zijn voorsprong uit. De Belgische driekleur was binnen.

   

  In de strijd voor de 2e plaats rekende Lander Loockx na enkele slippertjes af met Niels Vandeputte. Opvallend: in plaats van 50 minuten duurde de beloftecross een uur.

  "Even paniek door lekke band in laatste ronde"

  Timo Kielich was heer en meester in een slijtageslag. "Het was enorm zwaar door het parcours. Het was van het begin tot de finish temporijden en vanaf de voorlaatste ronde zat ik tegen de krampen aan."

   

  "Bij het op- en afsrpingen schoot er iedere keer bijna een kramp in. Het was ook veel langer dan 50 minuten, maar dat mag wel voor een kampioenschap. Dit is de mooiste zege in mijn crosscarrière (Kielich rijdt ook mountainbike)."

   

  Kielich had een grote voorsprong, ondanks een lekke band. "Ik reed nog lek in de laatste ronde. Er was even paniek, maar je verloor niet zo veel tijd, omdat je toch al met weinig bandendruk reed."

  Uitslag

  1. Timo Kielich in 1u00'33"
  2. Lander Loockx  op 1'23"
  3. Niels Vandeputte 1'37"
  4. Mathijs Wuyts 1'47"
  5. Anton Ferdinande 1'55"
  6. Maxim Dewulf 2'07"
  7. Seppe Rombouts 2'18"
  8. Jarno Liessens 2'23"
  9. Jelle Camps 2'36"
  10. Niels Derveaux 2'43"

  Helft van de beloften kwakt al tegen de grond in de eerste meters

  Kielich: "Moest zorgen dat ik mijn tempo kon houden tot het einde"

  Fase per fase

  1. 14 uur 40. Timo Kielich komt niet meer in de problemen in het slot en is Belgisch kampioen.

   Timo Kielich komt niet meer in de problemen in het slot en is Belgisch kampioen

  2. 14 uur 35. Kielich balt zijn vuist. Na een lange solo door de modder mag Timo Kielich zijn armen in de lucht gooien. De Belgische titel bij de beloften is binnen.
  3. 14 uur 32. "Nu mag de euforie al een beetje komen bij Kielich". Michel Wuyts.
  4. 14 uur 29. Kielich is bijna binnen. De tocht door de modder zit er bijna op bij Timo Kielich. Het einde van het lijden is nabij.
  5. 14 uur 27. "Kielich maakt weinig fouten. Dit zal waarschijnlijk de dag van zijn leven zijn.". Paul Herygers.
  6. 14 uur 25. De podiumplaatsen liggen nog niet helemaal vast. Niels Vandeputte (3e) zit door zijn beste krachten heen en voelt stilaan de adem van Mathijs Wuyts.
  7. 14 uur 23. Een uur crossen. Nog een ronde: de beloften zullen dus bijna een uur moeten ploeteren vandaag. Even lang als de profs ongeveer.
  8. 14 uur 20. Koploper Kielich vliegt nog altijd als een machine.
  9. 14 uur 17. Loockx blijft even haperen aan een paaltje.

   Loockx blijft even haperen aan een paaltje