Zelfs botsing met steward deert Van der Poel niet in Diegem

  Mathieu van der Poel heeft ook de 6e manche in de Superprestige gewonnen. De Nederlander won de avondcross in Diegem, ondanks een flinke botsing met een steward. Wout van Aert kwam na een zwakke start niet in het stuk voor.

  VIDEO: Verslag van de veldrit in Diegem

  Van der Poel blijft de koning van Diegem na incidentrijke avond

  Het werd een incidentrijke cross in Diegem en dat begon al bij de start. Wout van Aert én Mathieu van der Poel misten die volledig en reden als 22e en 15e het veld in. Van der Poel begon snel aan zijn weg naar de kop, maar duldde daar wel een tijdje het gezelschap van Vanthourenhout.

   

  Pas na drie rondes achtte de Nederlander zijn moment gekomen. Vanthourenhout weigerde meteen te kraken, maar moest wel na elke hindernis een secondje extra prijsgeven. Tot er plots een steward op het parcours opdook. Van der Poel botste knal met zijn hoofd op de man en tastte naar zijn nek. Vanthourenhout nam vooraan weer over en de Europese kampioen moest even bekomen.

   

  Na een rondje in het wiel voelde hij zich blijkbaar weer lekker want hij trok nog eens door. Het ging net een tikkeltje te snel voor Vanthourenhout en na drie rondjes in zijn eentje was de buit dan toch binnen voor de Nederlander. Hij wint voor de achtste keer op een rij in Diegem. 

   

  In de achtergrond leek Van Aert aanvankelijk wat lusteloos op de fiets te hangen, maar halfweg cross kwam hij boven water. Hij reed naar Lars van der Haar in derde positie. Ook Toon Aerts kwam er nog bij en die ging uiteindelijk ook met de laatste podiumplek lopen. De pechvogel van de avond was Tim Merlier. Die kwam zwaar ten val op de balkjes en moet het nieuwe jaar met enkele pijnlijke ribben inzetten. 

  VIDEO: Van der Poel knalt pal op een steward

  Auwtch: Merlier smakt vol op de balkjes

  Vanthourenhout: "Zonder die botsing zou mijn achterstand groter geweest zijn"

  Aerts: "Ik begon weer een beetje als een hevige hengst"

  Uitslag in Diegem:

  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u03'56"
  2. Michael Vanthourenhout op 14"
  3. Toon Aerts 39"
  4. Lars van der Haar (Ned) 43"
  5. Wout van Aert 56"
  6. Kevin Pauwels 1'05"
  7. Quinten Hermans 1'12"
  8. Joris Nieuwenhuis (Ned) 1'22"
  9. Laurens Sweeck 1'29"
  10. Jens Adams 1'34"

  Fase per fase

  1. 21 uur 05. Vanthourenhout komt na een sterke cross binnen als tweede, Toon Aerts wordt derde, Van der Haar haalt het voor Van Aert.
  2. 21 uur 04. Nummer 20! Mathieu van der Poel steekt zijn 20e seizoenszege op zak. Hij overwon een slechte start en een ongelukkige botsing met een steward.
  3. 21 uur 02. De spanning voor alle podiumplaatsen is weg. Alleen Van Aert en Van der Haar vechten nog een robbertje uit voor plek 4.
  4. 21 uur 01. Van der Poel klieft nog eens door het zand. Hij kijkt om en ziet niemand. De twintigste zege is een feit voor de Nederlander. .
  5. 21 uur . Het is andermaal een ereronde voor Van der Poel maar hij moet het wel in een gescheurde broek doen. Dat heeft hij te danken aan zijn botsing van zonet. .
  6. 20 uur 57. Laatste ronde! Van der Poel duikt de slotronde in met een bonus van 17 seconden. De buit is binnen. .
  7. 20 uur 56. Aerts op 3. Toon Aerts heeft een kloofje geslagen in de strijd om plek 3. Liggen de podiumplaatsen vast?
  8. 20 uur 54. Tim Merlier moet ondersteund worden. Hij verlaat het parcours gedragen door twee medewerkers en een pijnlijke grimas op het aangezicht.
  9. 20 uur 50. Vanthourenhout heeft ondertussen 17 seconden moeten toegeven op Van der Poel. .
  10. 20 uur 48. Smak Merlier! Tim Merlier smakt ongenadig hard tegen de grond. Hij springt over de eerste balk, maar valt met zijn ribben pats op de tweede balk. Hij moet aan de kant gaan zitten om te bekomen. Dit zou wel eens een blessure kunnen betekenen. .
  11. 20 uur 47. Van Aert zet zich in de zoektocht naar Vanthourenhout op kop. Ze hebben wel nog een ruime achterstand. Lars van der Haar lijkt de rol te moeten lossen. .
  12. 20 uur 45. Wout van Aert en Toon Aerts hebben Lars van der Haar gegrepen. Rijden ze nu ook nog naar plaats 2?
  13. 20 uur 43. Van der Poel solo. Na 6 rondes is Mathieu van der Poel toch definitief aan zijn eenzame trektocht begonnen. Vanthourenhout volgt op 12 seconden. .
  14. 20 uur 39. Lars van der Haar krijgt zijn podiumplaats heus niet cadeau. De wereldkampioen heeft hem in het vizier.
  15. 20 uur 37. De steward geeft aan Renaat Schotte wat uitleg. Een toeschouwer zou een bril weggegooid hebben en die wou hij oprapen. De man is duidelijk onder de indruk van het incident. .
  16. 20 uur 35. "Hij rijdt er niet resoluut van weg.". Michel Wuyts.
  17. 20 uur 34. Nu zien we het vertrouwde beeld: een eenzame Mathieu Van der Poel. .
  18. 20 uur 33. Vanthourenhout schreeuwt zijn mecaniciens iets toe. Hij moet meer en meer terrein prijsgeven. .