Ga naar de inhoud
Voor Cant is het de 6e zege van het seizoen.
Voor Cant is het de 6e zege van het seizoen.

kalender Soudal Classics

datum cross winnaar winnares
27/10/18 Neerpelt Sweeck Betsema
01/12/18 Hasselt Pauwels Van Loy
22/12/18 Sint-Niklaas Van der Poel Cant
20/02/18 Waregem Aerts Wyman
23/02/19 Leuven Aerts Betsema

Cant neemt pas in de laatste rechte lijn afstand van nichtje Sels

 za 22 december 2018 15:27

Sanne Cant heeft voor de zesde keer dit seizoen het zegegebaar mogen maken. In de Waaslandcross kraakte Loes Sels pas in de laatste rechte lijn. De Amerikaanse Katie Compton werd 3e.

Het deelnemersveld bij de vrouwen was niet om van te smullen in Sint-Niklaas. Op Sanne Cant en Katie Compton na, lieten zowat alle toppers de Waaslandcross links liggen om morgen goed te zijn in Namen.

 

Wereldkampioene Cant voerde vroeg in de wedstrijd de forcing, enkel haar nicht Loes Sels kon volgen. Met z'n tweeën reden ze de achtervolgers op meer dan anderhalve minuut.

 

De beslissing viel uiteindelijk in de slotronde. Sels deed er alles aan om van de wereldkampioene af te geraken, maar dat lukte niet. Cant nam over, pakte een paar meter op Sels en gaf de zege niet meer weg.

 

Voor Cant is het de 6e zege van het seizoen. Morgen in Namen krijgt ze meer concurrentie. Dan verschijnen alle toppers wel aan de start.

Bekijk de laatste ronde van de vrouwen in de Waaslandcross

Reacties:

  • Sanne Cant (winnares): "Ik ben graag weg met Loes. We kunnen elkaar altijd goed vinden in de wedstrijd. We hebben er samen een mooie cross van gemaakt en wisten dat het in de laatste ronde beslist zou worden."
 
  • Loes Sels: "Ik ben blij met mijn wedstrijd. Ik ben niet explosief genoeg en heb het puur op de power geprobeerd. We hebben niet gespeculeerd en verstonden elkaar goed. Morgen Namen? Daar was ik nog nooit goed. Nu is mijn vorm wel goed. Ik ga het zeker proberen."
 
  • Katie Compton (3e): "Ik ben blij met deze 3e plaats. Ik kijk vooral uit naar de wedstrijd morgen. Vandaag was een goed begin van mijn Europese campagne. Het was een lastig rondje."

De top 10:

1. Sanne Cant  
2. Loes Sels  
3. Katie Compton (VS)  
4. Yara Kastelijn  
5. Geerte Hoecke (Ned)  
6. Aniek Van Alphen  
7. Susanne Meistrok (Ned)  
8. Pauline Delhaye (Fra)  
9. Mascha Mulder   
10. Mari-Liis Möttus (Est)  

Fase per fase

14:29

Compton 3e

Katie Compton komt op meer dan anderhalve minuut over de streep als 3e, de 4e plaats is voor Yara Kastelijn. Geerte Hoeke maakt de top 5 vol.
14:26

6e zege voor Cant

Cant trekt nog eens stevig door in het laatste bosje. Sels volgt op een halve meter en raakt er niet meer over in de laatste rechte lijn. De wereldkampioene mag voor de 6e keer dit seizoen vieren.
14:25

Sprinten geblazen?

Sels geeft zich niet zomaar gewonnen en komt terug op het wiel. We krijgen wellicht een sprint.
14:24

Cant weg?

Cant neemt de koppositie over van Sels in het zand. De wereldkampioene zet alles op alles en neemt een paar lengtes.
14:22
Sels perst alles uit haar lichaam langs het water. Cant lost niet.
14:22

"Het wordt een moeilijke opgave voor Sels"

Paul Herygers
14:21
Cant moet alles uit de kast halen om opnieuw aan te sluiten. De tweede overwinning van het seizoen (na Ardooie) zit erin voor Sels.
14:20

"Ieder foutje is nu fataal"

Michel Wuyts
14:19

LAATSTE RONDE

Met z'n tweeën duiken Sels en Cant de slotronde in. Krijgen we een sprint in Sint-Niklaas?
14:19

"Er is nog niet veel beterschap bij Kim Van de Steene. We zetten ze niet onder druk om terug te keren. De gezondheid primeert"

Danny De Bie (ploegleider Tarteletto-Isorex)
14:13

"Het is een mooie strijd met twee. Langs het water is Loes beter, op de technische stroken komt Sanne telkens terug. Het is een mooie familie-uitstap vandaag"

Koen Diels (echtgenoot Loes Sels)
14:12
Cant gaat even de verkeerde richting uit in de afdaling. Sels volgt, maar allebei blijven ze overeind.
14:10

"We zijn nog maar net in België, het voelt nu aan alsof het 02.00u in de ochtend is. Vandaag is een goede training, ook Namen komt wellicht nog te vroeg"

Mark Legg (echtgenoot Katie Compton)
14:09
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:08
Cant heeft het niet gemakkelijk langs het water, maar dicht het gaatje toch. We zijn weer met z'n tweeën vooraan.
14:05

Sels solo?

Sels neemt dan toch eens over van Cant helemaal voorin. De wereldkampioene moet op het einde van de derde ronde zelfs een gaatje laten.
14:03
Cant rijdt nu al een tijdje onverstoord op kop. Sels volgt goed in het spoor van de wereldkampioene.
14:01
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.