• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant neemt pas in de laatste rechte lijn afstand van nichtje Sels

  Sanne Cant heeft voor de zesde keer dit seizoen het zegegebaar mogen maken. In de Waaslandcross kraakte Loes Sels pas in de laatste rechte lijn. De Amerikaanse Katie Compton werd 3e.

  Het deelnemersveld bij de vrouwen was niet om van te smullen in Sint-Niklaas. Op Sanne Cant en Katie Compton na, lieten zowat alle toppers de Waaslandcross links liggen om morgen goed te zijn in Namen.

   

  Wereldkampioene Cant voerde vroeg in de wedstrijd de forcing, enkel haar nicht Loes Sels kon volgen. Met z'n tweeën reden ze de achtervolgers op meer dan anderhalve minuut.

   

  De beslissing viel uiteindelijk in de slotronde. Sels deed er alles aan om van de wereldkampioene af te geraken, maar dat lukte niet. Cant nam over, pakte een paar meter op Sels en gaf de zege niet meer weg.

   

  Voor Cant is het de 6e zege van het seizoen. Morgen in Namen krijgt ze meer concurrentie. Dan verschijnen alle toppers wel aan de start.

  Bekijk de laatste ronde van de vrouwen in de Waaslandcross

  Reacties:

  • Sanne Cant (winnares): "Ik ben graag weg met Loes. We kunnen elkaar altijd goed vinden in de wedstrijd. We hebben er samen een mooie cross van gemaakt en wisten dat het in de laatste ronde beslist zou worden."
   
  • Loes Sels: "Ik ben blij met mijn wedstrijd. Ik ben niet explosief genoeg en heb het puur op de power geprobeerd. We hebben niet gespeculeerd en verstonden elkaar goed. Morgen Namen? Daar was ik nog nooit goed. Nu is mijn vorm wel goed. Ik ga het zeker proberen."
   
  • Katie Compton (3e): "Ik ben blij met deze 3e plaats. Ik kijk vooral uit naar de wedstrijd morgen. Vandaag was een goed begin van mijn Europese campagne. Het was een lastig rondje."

  De top 10:

  1. Sanne Cant  
  2. Loes Sels  
  3. Katie Compton (VS)  
  4. Yara Kastelijn  
  5. Geerte Hoecke (Ned)  
  6. Aniek Van Alphen  
  7. Susanne Meistrok (Ned)  
  8. Pauline Delhaye (Fra)  
  9. Mascha Mulder   
  10. Mari-Liis Möttus (Est)  

  Fase per fase

  1. 14 uur 29. Compton 3e. Katie Compton komt op meer dan anderhalve minuut over de streep als 3e, de 4e plaats is voor Yara Kastelijn. Geerte Hoeke maakt de top 5 vol.
  2. 14 uur 26. 6e zege voor Cant. Cant trekt nog eens stevig door in het laatste bosje. Sels volgt op een halve meter en raakt er niet meer over in de laatste rechte lijn. De wereldkampioene mag voor de 6e keer dit seizoen vieren.
  3. 14 uur 25. Sprinten geblazen? Sels geeft zich niet zomaar gewonnen en komt terug op het wiel. We krijgen wellicht een sprint.
  4. 14 uur 24. Cant weg? Cant neemt de koppositie over van Sels in het zand. De wereldkampioene zet alles op alles en neemt een paar lengtes. .
  5. 14 uur 22. Sels perst alles uit haar lichaam langs het water. Cant lost niet. .
  6. 14 uur 22. "Het wordt een moeilijke opgave voor Sels". Paul Herygers.
  7. 14 uur 21. Cant moet alles uit de kast halen om opnieuw aan te sluiten. De tweede overwinning van het seizoen (na Ardooie) zit erin voor Sels.
  8. 14 uur 20. "Ieder foutje is nu fataal". Michel Wuyts.
  9. 14 uur 19. LAATSTE RONDE. Met z'n tweeën duiken Sels en Cant de slotronde in. Krijgen we een sprint in Sint-Niklaas?
  10. 14 uur 19. "Er is nog niet veel beterschap bij Kim Van de Steene. We zetten ze niet onder druk om terug te keren. De gezondheid primeert". Danny De Bie (ploegleider Tarteletto-Isorex).