• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Kessel wint in Mol, Aernouts en Aerts maken Telenet-feest compleet

  Telenet-Fidea heeft de Zilvermeercross naar zijn hand gezet. Corné van Kessel reed in Mol naar zijn tweede seizoenszege en kreeg met Jim Aernouts en Thijs Aerts twee Telenet-ploegmaats naast zich op het podium. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts deden niet mee in Mol.

  Ruim verslag van de Zilvermeercross in Mol

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  In een vinnig wedstrijdbegin ontstond al vroeg in de wedstrijd een ruime kopgroep van 9 renners. Telenet-Fidea was goed vertegenwoordigd met drie renners voorin.

   

  Corné van Kessel profiteerde van het ploegenspel door een eerste prikje uit te delen. Door de aanval van de Nederlander werd de kopgroep mondjesmaat verder uitgedund tot 5 renners. Telenet-boys Van Kessel, Aernouts en Aerts hadden het gezelschap van het Corendon-duo Van der Poel-Meeusen.

   

  Die Meeusen wekte even de indruk de sterkste man in de cross te zijn, maar trapte even later op zijn adem. Telenet speelde het dan goed uit en Van Kessel kon een kloof slaan. De Nederlander bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en reed naar zijn tweede zege van het seizoen. Achter Van Kessel zetten Aernouts en Aerts de kers op de Telenet-taart.

  Van Kessel: "Met zijn drieën op het podium is geweldig"

  Corné van Kessel finishte zaterdag in Hasselt nog op ruim een minuut van winnaar Kevin Pauwels, maar in Mol was het wel raak voor de Nederlander. "Gisteren was een grote teleurstelling. Vandaag was het des te beter", zegt Van Kessel aan PlaySports.

   

  "We hebben een mooi spel gespeeld met de ploeg. Ik ben blij dat mijn ploegmaats het gat lieten vallen en dat ik het zelf kon volhouden. Met zijn drieën op het podium staan is geweldig. Het is de tweede keer dat ik dat meemaak, maar nu win ik wel zelf. Dat is heel mooi."

   

  "Of we dit gaan vieren? Ik moet vanavond al op de luchthaven staan om het vliegtuig te nemen, dus er is geen tijd om te vieren."

  Reacties na de Zilvermeercross in Mol: "Mooi ploegenspel gespeeld"

  Uitslag Zilvermeercross:

  1. Corné van Kessel (Ned) in 1u01'24"
  2. Jim Aernouts op 24"
  3. Thijs Aerts 43"
  4. David van der Poel (Ned) 1'11"
  5. Tom Meeusen z.t.
  6. Sieben Wouters  
  7. Dieter Vanthourenhout 1'18"
  8. Yannick Peeters 2'15"
  9. Victor Vandebosch 2'17"
  10. Jarno Liessens  

  Fase per fase

  1. 16 uur 02. Corné van Kessel soleert naar winst in de Zilvermeercross.

   Corné van Kessel soleert naar winst in de Zilvermeercross

  2. 16 uur 01. Van Kessel wint! Corné van Kessel ritst zijn truitje dicht en mag voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar maken. Knappe zege voor de Nederlander. Jim Aernouts is tweede en Thijs Aerts maakt het Telenet-feestje compleet als derde.
  3. 15 uur 59. Van Kessel is bezig aan de laatste hectometers. De Nederlander is op weg naar een mooie overwinning en heeft nog alle tijd om eens goed rond te kijken.
  4. 15 uur 54. Laatste ronde. Tenzij er nog iemand pech heeft, staan er over een kwartiertje drie Telenet-renners op het podium in Mol. Ook de volgorde lijkt al vast te liggen: Corné van Kessel op het hoogste schavotje, geflankeerd door Aernouts en op twee en Aerts op drie.
  5. 15 uur 51. Van Kessel verslapt niet en heeft zelfs nog genoeg kracht in de benen om de zanderige helling helemaal tot boven op te fietsen. Sterk werk van de Nederlander.
  6. 15 uur 46. Van Kessel lijkt steeds verder weg te rijden. Is de Nederlander op weg naar de overwinning? Achter Van Kessel heeft Aernouts zich losgerukt van Aerts en Van der Poel.
  7. 15 uur 43. Nog twee rondes voor leider Van Kessel, die 20 seconden voorsprong heeft op ploegmaat Aernouts. Ook Aerts zit inmiddels alleen, met een kleine bonus op Van der Poel en Meeusen. Zijn we op weg naar een volledig Telenet-podium?
  8. 15 uur 42. Van Kessel in een zetel. Corné van Kessel zit nu in een zetel, want Van der Poel zit in de achtervolging met twee ploegmaats van Van Kessel opgescheept.
  9. 15 uur 40. Nog 3 rondes. Corné van Kessel heeft aan de streep een mooie bonus van 14 seconden op het trio Aerts, Aernouts en Van der Poel. Meeusen volgt op een kleine halve minuut.
  10. 15 uur 40. Van Kessel rijdt weg van de rest in de 6e ronde in Mol.

   Van Kessel rijdt weg van de rest in de 6e ronde in Mol