• home
 • video
 • pas verschenen

  Kranige Van Loy zegeviert in Hasselt, voor Betsema en Cant

  Ellen Van Loy heeft op 38-jarige leeftijd nog een mooie overwinning op haar palmares gezet. In de veldrit in Hasselt bolde ze over de streep met een kleine voorsprong op Denise Betsema en Sanne Cant.

  Van Loy wint in Hasselt

  Van Loy vertrekt als een speer en duldt geen tegenstand

  Door de afwezigheid van enkele grote namen stegen de kansen van outsiders zoals Van Loy zienderogen. En die kans greep ze met beide handen. Van start tot finish reed ze op kop, niemand duldde de 38-jarige Van Loy voor zich.


  In de achtervolging volgden Cant, Sels, Van der Heijden en Betsema. De Nederlandse revelatie had kettingpech en stond lang te voet. Intussen slaagden Cant en co er niet in om nog maar een seconde dichterbij Van Loy te sluipen.


  Van Loy hield een strak tempo aan en soleerde naar de finish. In de achtergrond kwam Betsema nog sterk opzetten. Ze ging op en over Cant en Sels, kon de overwinning nog ruiken, maar kwam een vijftigtal meter te kort. Cant vervolledigt het podium.

   

  "Het was belangrijk om vooraan te zitten", wist Van Loy. "Dat is ook een beetje mijn handelsmerk. Iedereen riep ook dat ik vol moest doorgaan. Morgen heb ik ook rust, dus ben ik er vol voor gegaan. De laatste halve ronde moest ik vooral opletten dat ik geen foutjes meer maakte, want Denise kwam echt nog hard opzetten."

  Van Loy: "Ik heb alles op vandaag gezet"

  Betsema: "De vorm is goed"

  Cant: "Ik miste mijn start een beetje"

  Sels: "Geen schande om hier als vierde te eindigen"

  Uitslag:

  1. Ellen Van Loy in 47'57"
  2. Denise Betsema (Ned) op 4"
  3. Sanne Cant 17"
  4. Loes Sels 26"
  5. Inge van der Heijden (Ned) 1'11"
  6. Marthe Truyen 1'20"
  7. Joyce Vanderbeken 1'34"
  8.  Aniek van Alphen (Ned) z.t.
  9. Maghalie Rochette (Can) 1'49"
  10. Lizzy Witlox (Ned) 2'15"

  Fase per fase

  1. 14 uur 33. Van Loy wint! Een ongelooflijke comeback zit er niet meer in. Van Loy wint in Hasselt! Van start tot finish duldde ze niemand voor zich. Betsema kwam maar een seconde of twee te kort. Cant is derde.
  2. 14 uur 33. Betsema ziet Van Loy rijden en zit op een vijftal seconden. Maar de Nederlandse zal waarschijnlijk net te laat komen.
  3. 14 uur 30. Van Loy krijgt het benauwd. Wat een slotfase krijgen we hier nog! Betsema komt dichter en dichter bij Van Loy, ook Cant is mee. Eén foutje bij Van Loy kan fataal zijn.
  4. 14 uur 29. Betsema zet Cant een hak. Erop en erover moet Betsema gedacht hebben. Lang heeft de Nederlandse niet gewacht om haar sprong te maken. Houdt ze het vol tot aan de streep?
  5. 14 uur 26. Laatste ronde! Van Loy zal zonder pech als eerste over de meet rijden. Cant, Sels en Betsema hangen nu samen op een halve minuut en weten hoe laat het is. .
  6. 14 uur 25. Cant heeft opnieuw gezelschap gekregen van Sels, die maar niet wil breken. Ook Betsema hangt op een twintigtal meter. Zij lijken te zullen strijden voor de tweede plek.
  7. 14 uur 19. Status quo. De voorsprong van Van Loy blijft constant rond de 20" hangen. Intussen heeft Cant Sels uitgezwaaid en gaat de wereldkampioene opnieuw alleen in de achtervolging.
  8. 14 uur 14. Schiet Van Loy de hoofdvogel af? Cant en Sels proberen nog steeds tot bij Van Loy te komen, maar slagen daar vooralsnog niet in. Van der Heijden en Betsema volgen op 2" van het duo. Intussen blijft Van Loy lustig voortdenderen. .