• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels komt boven water in Hasselt en wint eerste keer sinds februari 2016

  De veldrit in Hasselt is gewonnen door… Kevin Pauwels (34). Voor Pauwels was het zijn eerste overwinning sinds de Sluitingsprijs op 21 februari 2016. Onder meer Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts lieten de cross schieten. 

  Pauwels wint in Hasselt eerste keer sinds februari 2016

  "Winnen, daar denk ik niet aan"

  “Winnen, daar denk ik niet aan”, waren de eerste woorden van Kevin Pauwels voor de start. Maar al snel liet hij wat anders zien. Hij schoot als een speer uit de startblokken en ging als eerste het veld in. Meeusen, Merlier, Iserbyt en David Van der Poel volgden in eerste instantie nog, maar al snel was Pauwels ribedebie.

   

  Samen met Iserbyt speelde hij perfect het ploegenspel en nam hij seconde na seconde. Titelverdediger Van Kessel probeerde nog alles op alles te zetten om de jacht op Pauwels te openen, maar slaagde daar nooit in.

   

  Uit de achtergrond dook daar plots Jens Adams op. Hij liet de achtervolgers achterwege en zou naar een knappe tweede plek rijden, zijn eerste podiumplek dit seizoen. Achter Adams profiteerde Iserbyt van een slippertje van Van Kessel en werd knap derde.

   

  Pauwels duldde geen tegenstand en bleef gezwind op kop van de cross rijden. Hij kwam solo over de streep, voor het eerst sinds 2016.

  "Het werd eens tijd dat ik nog eens won"

  "Het is de vierde keer dat ik hier win, het parcours ligt me wel goed", vertelt Pauwels net na zijn overwinning. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, al zeker niet dat ik zo snel zou wegrijden."

   

  "Ik weet niet hoelang het geleden is dat ik nog eens gewonnen heb, maar het werd eens tijd. Ik hoop dat het een opsteker is voor de rest van het seizoen. Nu ga ik goed trainen in Spanje zodat ik de rest van het seizoen goed ben."

  Mettepenningen: "Fantastisch dat Kevin dit nog kan voor de ploeg"

  Adams: "Ik heb een goede wedstrijd gereden"

  Iserbyt: "Het was een kwestie van kalm te blijven"

  Uitslag

  Uitslag cross Hasselt:
  1. Kevin Pauwels in 1u02'19"
  2. Jens Adams op 17"
  3. Eli Iserbyt 26"
  4. Marcel Meisen (Dui) 31"
  5. Tom Meeusen 35"
  6. Corné van Kessel (Ned) 1'01"
  7. David van der Poel (Ned) 1'09"
  8. Tim Merlier 1'11"
  9. Nicolas Cleppe 1'13"
  10. Jim Aernouts 1'34"

  Fase per fase

  1. 16 uur 02. Pauwels wint! (voor het eerst sinds 21/02/2016). Kevin Pauwels is terug! Van start tot finish domineerde hij de wedstrijd, hij komt solo over de streep. Adams is een mooie tweede, Iserbyt een al even mooie derde.
  2. 15 uur 59. Adams naar plek 2? Jens Adams komt niet dichterbij Pauwels, maar geeft ook niets prijs op zijn achtervolgers. Zijn tweede plek lijkt hem niet meer te ontglippen. Voor plek drie ligt Iserbyt in poleposition. .
  3. 15 uur 55. Laatste ronde. Kevin Pauwels is begonnen aan zijn laatste ronde. Niets of niemand lijkt hem nog iets in de weg te leggen. Adams volgt op bijna een halve minuut.
  4. 15 uur 54. Iserbyt profiteert van foutje van Van Kessel. Eli Iserbyt ziet Van Kessel voor zich wegschuiven en profiteert meteen. De belofte tussen de profs ziet zijn kans op een podiumplek en wilt er als een speer vandoor. Van Kessel moet een paar seconden prijsgeven.
  5. 15 uur 53. Terwijl hij over de balkjes springt, wacht er achter hem het gapende gat. Pauwels heeft topbenen en lijkt op weg naar winst.
  6. 15 uur 49. Nog 2 ronden. Pauwels kan de overwinning al ruiken. Stelselmatig doet hij er een paar seconden bij, Adams volgt nu al op 25". Van Kessel en Iserbyt op 46". Daarachter volgen ploegmaats Van der Poel, Meeusen en Meisen.
  7. 15 uur 43. Na bijna 45 minuten crossen vergroot Pauwels zijn voorsprong. Adams blijft op de tweede stek steken, Van Kessel en co krijgen al 40" om de oren.
  8. 15 uur 37. Situatie. Nog 4 ronden en Pauwels rijdt nog steeds op kop. Adams volgt op ongeveer 20", Van Kessel, Iserbyt en Van der Poel op iets meer dan een halve minuut.