• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant moet enkel Worst voor zich dulden in spannende Flandriencross

  Annemarie Worst is naar de zege gesneld in de Flandriencross in Hamme. In een sprint met 7 rensters hield de Nederlandse Sanne Cant af. Ellen Van Loy vervolledigde het podium.

  4 Belgen in kopgroep, Worst sprint te snel

  Daags na de Wereldbeker in Tabor moesten de vrouwen ook in Hamme vol aan de bak. De Flandriencross draait meestal uit op een secondestrijd en dat was vandaag niet anders.

   

  Tot de laatste ronde zaten ze nog met 8 kopvrouwen bij elkaar: Cant, Sels, Van Loy, Verdonschot, Worst, Arzuffi, Compton en Lechner.

   

  De Italiaanse Arzuffi legde er in de slotronde het zweepje op, waardoor de kopgroep versplinterde. Worst volgde de Italiaanse als haar schaduw, ook Cant, Van Loy en Sels speelden nog mee.

   

  In de sprintvoorbereiding vochten de leidsters een mooi gevecht uit om de positionering. Cant maakte plekken goed, maar was niet opgewassen tegen de sprintsnelheid van Worst. Van Loy zoefde Arzuffi nog voorbij voor de 3e plaats. Kim Van De Steene verliest haar leidersplaats in de DVV-Trofee na een slechte start.

  Bekijk de razendspannende slotkilometer

  Cant is boos: "Waarom laten ze ons niet langer rijden?"

  Verslag van de veldrit

  Uitslag Flandriencross vrouwen

  1. Annemarie Worst (Ned) in 39'06"
  2. Sanne Cant op 1"
  3. Ellen Van Loy z.t.
  4. Alice Maria Arzuffi (Ita)  
  5. Loes Sels 3"
  6. Laura Verdonschot 4"
  7. Katherine Compton (VS) 6"
  8. Eva Lechner (Ita) 21"
  9. Yara Kastelijn (Ned) 49"
  10. Puck Pieterse (Ned) 53"

  Fase per fase

  1. 14 uur 25. Worst haalt het voor Cant. In de sprint staat er geen maat op Europees kampioene Worst. Sanne Cant prikt de 2e plaats vast, Van Loy vervolledigt het podium.
  2. 14 uur 23. Positionering. Het gevecht voor de positionering barst nu helemaal los. Cant en Van Loy mengen zich in de debatten, maar Worst en Arzuffi laten zich niet wegzetten.
  3. 14 uur 23. "We zijn op weg naar een sprint". Michel Wuyts.
  4. 14 uur 23. Arzuffi leidt voor Worst, Van Loy, Cant, Sels en Verdonschot.
  5. 14 uur 22. Spanning troef in de laatste kilometer. Worst ruikt het gevaar en ritst het gat dicht op Arzuffi. .
  6. 14 uur 21. Sanne Cant bekijkt het voorlopig vanaf de 5e positie. Bij een nieuwe prik van Arzuffi, zien Van Loy en Worst sterretjes.
  7. 14 uur 20. Versnelling Arzuffi. Arzuffi probeert een gaatje te slaan. Van Loy en Worst houden de vinnige Italiaanse in het vizier.
  8. 14 uur 17. Laatste ronde: nog 8 koplopers. Arzuffi, Van Loy, Sels, Worst, Cant, Verdonschot, Compton en Lechner - op 25" Kastelijn - op 35" Brammeier, Van Anrooij, Pieterse en Van Alphen - op 46" Van De Steene.
  9. 14 uur 16. Arzuffi versnelt. Daar is Arzuffi plots als een duiveltje uit een doosje. Vorige week won ze in Gavere haar eerste klassieker in haar veldritcarrière. Is het vandaag ook bingo in Hamme voor de Italiaanse?
  10. 14 uur 16. "Het tempo gaat nu omhoog door Arzuffi". Paul Herygers.
  11. 14 uur 15. Van Loy voelt zich kiplekker en geeft de toon aan in de kopgroep. Ook Laura Verdonschot houdt nog goed stand.
  12. 14 uur 13. Nog veel volk bij elkaar. We lijken af te stevenen op een spannende apotheose in de Flandriencross. Voorin geeft een zevental elkaar geen duimbreedte toe: Cant, Sels, Van Loy, Verdonschot, Worst, Arzuffi en Compton. Ook de Italiaanse Lechner kan de aansluiting ruiken.
  13. 14 uur 12. "Het valt op dat ploegmaten Worst en Arzuffi in de kopgroep geen sikkepit rekening houden met elkaar in de kopgroep". Michel Wuyts.
  14. 14 uur 11. Situatie na 3 rondes. Kopvrouwen Sels, Van Loy, Verdonschot, Cant, Worst, Arzuffi en Compton - op 6" Lechner -op 12" Kastelijn - op 23" Van Anrooij - op 29" Brammeier - op 29" Pieterse en Van Alphen - op 36" Van De Steene.
  15. 14 uur 09. In de vuurlinie tellen we nog 8 vrouwen: Cant, Van Loy, Sels, Verdonschot, Worst, Compton, Lechner en Arzuffi.
  16. 14 uur 08. "Wat zijn ze voorin toch aan elkaar gewaagd". Paul Herygers.
  17. 14 uur 06. Inhaalrace Van De Steene. Na haar mislukte start suddert Kim Van De Steene momenteel op de 14e plaats. Het wordt moeilijk om de leidersplaats in de DVV-Trofee vast te houden.
  18. 14 uur 04. De slang kronkelt door de bochten van de Flandriencross. Op kop van die slang: Annemarie Worst. Van Loy en Sels zijn voorlopig haar dichtste belagers.
  19. 14 uur 03. "Cant blijft nu rustig". Paul Herygers.
  20. 14 uur 02. Situatie na 2 rondes. Kopvrouwen Worst, Van Loy, Cant, Arzuffi, Verdonschot, Sels en Compton - op 7" Lechner - op 13" Kastelijn en Van Anrooij - op 30" Van De Steene.
  21. 14 uur . Cant geeft enkele plaatsen prijs. Wissel van de wacht: Sels en Worst zoeven voorbij Cant. Ook Van Loy glipt nu voorbij de wereldkampioene.
  22. 13 uur 59. Cant blijft de wet dicteren in de kopgroep, ze lijkt stilaan weer de oude. Dankzij de tussensprint nadert ze tot op 9 tellen van Kim Van De Steene in het DVV-klassement.
  23. 13 uur 56. Versnelling Cant. Wanneer Cant er een snok aan geeft, moet de rest pompen om haar bij te benen. Enkel Sels, Van Loy, Verdonschot en Worst kunnen de wereldkampioene volgen.
  24. 13 uur 54. 9 kopvrouwen na 1 ronde. De Belgen Cant, Verdonschot, Van Loy en Sels, de Nederlanders Worst en Van Anrooij, de Italianen Lechner en Arzuffi en de Amerikaanse Compton.
  25. 13 uur 53. "Kim Van De Steene is haar koppositie al kwijt in de stand van de DVV-Trofee". Michel Wuyts.
  26. 13 uur 52. Worst, Lechner, Van Loy, Sels, Cant en Verdonschot. Dat is voorlopig de top 6 in de race. Er komen scheurtjes in het pak.
  27. 13 uur 50. Worst neemt over. Halfweg de eerste ronde acht Worst de tijd rijp om zich op kop te zetten. De Europese kampioene trekt het pak op een strak koord.
  28. 13 uur 48. Italiaans kampioene Eva Lechner neemt de regie meteen in handen, Ellen Van Loy volgt haar op de voet. In 5e positie zien we de regenboogtrui van Sanne Cant.
  29. 13 uur 47. "Laten we hopen dat Van De Steene aan haar inhaaljacht een plek in de top 10 overhoudt". Michel Wuyts.
  30. 13 uur 46. START! De vrouwen schieten uit de startblokken. Kim Van De Steene (leidster in de DVV-Trofee) schiet uit haar klikpedaal en moet achtervolgen.
  31. 10 uur 25. Van De Steene verdedigt leidersplaats, 2 op 2 voor Cant? In de vorige DVV-cross mocht Sanne Cant het zegegebaar maken. In Niel klopte ze vorig weekend Loes Sels na een tweestrijd. Kim Van De Steene (winnares op de Koppenberg) is nog altijd leidster in de DVV-trofee.
  32. 10 uur 25. Kijk om 13.30u naar Flandriencross. Hamme vormt het strijdtoneel van de 3e manche van de DVV-trofee. Kijk om 13.30u naar de cross bij de vrouwen.