• home
 • video
 • pas verschenen

  Meeusen houdt lang stand in Hamme, maar Van der Poel wint opnieuw

  Mathieu van der Poel heeft de derde manche in de DVV-trofee op zijn naam geschreven. De ongenaakbare Nederlander soleerde in Hamme naar de zege. Zijn ploegmaat Tom Meeusen werd tweede op 44 seconden. In de DVV-stand halveert Van der Poel zijn achterstand op Toon Aerts tot minder dan 2 minuten.

  Van der Poel neemt Meeusen zo lang mogelijk mee

  Een dag na de intrede van de Sint zag het er even naar uit dat Mathieu van der Poel zelf Sinterklaas wou spelen. In de Flandriencross van Hamme nam hij ploegmaat Tom Meeusen een tijdlang mee. Pas in de voorlaatste ronde brak de tandem van Corendon in tweeën.

   

  Van der Poel en Meeusen hadden de rest al na een halve ronde buitenspel gezet. DVV-leider Toon Aerts en piepkuiken Pidcock wilden de scheve situatie nog rechttrekken, maar kwamen nooit  echt snuffelen aan het kopduo.

   

  Toen Meeusen na tweeëneenhalve ronde een gat moest laten, haalde Van der Poel zijn voet van het gaspedaal. 

  Tevreden Meeusen, Van der Poel nadert in DVV-stand

  De laatste zege van Meeusen dateerde al van 2 jaar geleden, in de Waaslandcross. De vraag of Van der Poel Meeusen de zege cadeau zou geven, werd in de voorlaatste ronde beantwoord.

   

   Meeusen moest Van der Poel na 50 minuten afzien laten gaan en was een tevreden 2e. De Nederlander pakte ruim 2 minuten terug op Aerts, waardoor Van der Poel zijn achterstand halveert in het DVV-klassement.

  Van der Poel: "Geloof nu wat meer in eindzege DVV-Trofee"

  "Tom (Meeusen) heeft wel 3 keer geroepen dat ik alleen moest doorgaan", reageerde Van der Poel. "Maar dan moest ik alleen opboksen tegen de wind, daarom wou ik Tom er zo lang mogelijk bij."

   

  "Ik denk dat ik nu echt wel tegen mijn topvorm aanzit", reageerde Van der Poel. "Veel beter kan het niet meer. Als ik deze vorm kan vasthouden, zal ik heel blij zijn."

  Van der Poel komt nu binnen de 2 minuten van Toon Aerts, de leider in de DVV-Trofee. "Nu geloof ik toch weer een beetje meer in de eindzege", vertelde Van der Poel. "Ik ben zelf wat geschrokken dat ik zo'n voorsprong had op deze omloop. Maar ik tel nog altijd een grote achterstand."

  Na de zege van Mathieu is het 2 minuten aftellen tot Toon Aerts

  Meeusen: "Mathieu kon me 4 keer losrijden per ronde"

  Reactie van Laurens Sweeck (3e)

  Reactie van Toon Aerts (8e)

  Uitslag DVV-cross Hamme:

  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 58'57"
  2. Tom Meeusen op 44"
  3. Laurens Sweeck 1'50"
  4. Gianni Vermeersch z.t.
  5. Michael Vanthourenhout  
  6. Joris Nieuwenhuis 1'52"
  7. Corné van Kessel (Ned) 1'53"
  8. Toon Aerts 2'01"
  9. Lars van der Haar (Ned) 2'02"
  10. Jens Adams 2'09"
  11. Thomas Pidcock (GBr) 2'10"
  12. Jim Aernouts 2'41"
  13. Kevin Pauwels 2'51"
  14. Dieter Vanthourenhout 3'14"

  Fase per fase

  1. 16 uur 01. Top 10. 1. Van der Poel 2. Meeusen 3. Sweeck 4. Vermeersch 5. Vanthourenhout 6. Nieuwenhuis 7. Van Kessel 8. Aerts 9. Van der Haar 10. Adams .
  2. 16 uur . 11e zege voor Van der Poel. Van der Poel voegt een 11e parel toe aan zijn zegekroon dit seizoen. Meeusen is een tevreden 2e.
  3. 15 uur 58. Strijd voor plek 3. Vermeersch en Vanthourenhout willen een podium in de Flandriencross niet zomaar laten liggen. Ze houden Sweeck netjes in het vizier.
  4. 15 uur 58. Zonder fenomenale inzinking houdt Meeusen zijn 2e plaats vast. Wie mag als 3e mee op het podium? Sweeck zet nu alles op alles voor de 3e plaats.
  5. 15 uur 56. "Van der Poel moet in staat zijn om 2 minuten terug te pakken op Aerts in het DVV-klassement". Michel Wuyts.
  6. 15 uur 54. Situatie (8/9 rondes). Van der Poel - op 24" Meeusen - op 1'45" Sweeck - op 1'47" Van Kessel, Vermeersch, Vanthourenhout, Nieunwehuis, Aerts en Van der Haar.
  7. 15 uur 51. Meeusen lost bij Van der Poel. Het liedje van Tom Meeusen is uitgezongen. 2 rondes voor het einde haakt hij af bij Van der Poel.
  8. 15 uur 50. Situatie (7/9 rondes). Van der Poel en Meeusen - op 1'25" Van Kessel, Vanthourenhout, Vermeersch, Nieuwenhuis, Sweeck, Pidcock, Aerts, Van der Haar, Aernouts en Adams.
  9. 15 uur 48. "Wat Meeusen doet, is ongezien. Een uur lang meegaan met deze Mathieu van der Poel". Paul Herygers.