Ga naar de inhoud
Maellye Brassart
Maellyse Brassart was vooral sterk op de balk.
Belgische selectie op het EK turnen
Maellyse Brassart
Fien Enghels
Jade Vansteenkiste
Jonathan Vrolix
Jimmy Verbaeys
Luka Van den Keybus

Brassart wordt 12e in allroundfinale op EK turnen, Vansteenkiste is 20e

 vr 12 april 2019 21:49

In Polen vindt deze week het EK artistieke gymnastiek plaats. Ook zonder vaandeldraagster Nina Derwael probeert België hoge ogen te gooien. Volg de Belgische prestaties op deze pagina.

Fase per fase

19:49

Brassart op 12, Vansteenkiste 20e

Maellyse Brassart heeft haar allroundfinale afgesloten op een knappe 12e plaats, een pak beter dan haar prestatie in de kwalificaties. De 17-jarige Brassart maakte vooral indruk op de balk, waar ze de 7e score van alle finalisten neerzette. De 2 jaar jongere Jade Vansteenkiste turnde iets minder regelmatig in de finale en eindigde uiteindelijk 20e op 24 finalisten. Ze turnt komend weekend wel nog de finale op vloer.
19:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:40

22e plaats voor Jimmy Verbaeys

Jimmy Verbaeys is in de allroundfinale op de 22e plaats geëindigd, 3 plaatsjes lager dan zijn resultaat in de kwalificaties. Verbaeys turnde een sterke oefening aan de brug, maar hij verloor wat terrein op de vloer en aan de rekstok. Eindresultaat: 78.365. De Rus Nagorni veroverde het goud, voor zijn landgenoot Dalalojan.
11/04/19
22:15

Brassart en Vansteenkiste naar allroundfinale

Maellyse Brassart (17) en Jade Vansteenkiste (15) hebben net als hun mannelijke collega Jimmy Verbaeys de allroundfinale gehaald. Brassart legde met 50.299 punten beslag op de 23e plaats, het laatste finaleticket was voor Vansteenkiste (49.732 punten). De finale is morgen al, net als bij de mannen.
22:14

Maellyse Brassart aan het werk aan de brug

22:12

Vansteenkiste ook in finale vloer

Jade Vansteenkiste is de enige landgenoot (m/v) die zich kon plaatsen voor een toestelfinale. Op de vloer zette met 13.133 de 5e prestatie van alle deelneemster neer. Fien Enghels viel er op de brug net naast. Ze haalde evenveel punten (13.933) als de nummer 8, de Française Charpy, maar had een minder goeie uitvoering. De 15-jarige Enghels is wel eerste reserve.
10/04/19
21:29

Verbaeys naar allroundfinale

Jimmy Verbaeys is de enige man die de kwalificaties heeft overleefd. Verbaeys blonk vooral uit in de regelmaat en werd met 80.198 punten uiteindelijk 19e in de kwalificaties. Luka van de Keybus is met 76.431 (44e) uitgeschakeld. Op de individuele toestellen kwam geen enkele Belg in de buurt van de finales.
21:19

Jimmy Verbaeys is tevreden na zijn oefening op het paard

10:04

Blessures bij de Belgen

Gisteren haakte Maxime Gentges op de valreep af voor het EK. Hij kampt met een kwaaltje aan zijn elleboog. "Verschillende trainingen ter plaatse brachten ook geen beterschap", klinkt het bij de Franstalige turnfederatie. Axelle Klinckaert moest dan weer afzeggen met een zware blessure aan de linkerknie. Dennis Goossens, olympisch finalist in Rio en specialist aan de ringen, is er eveneens niet bij met een polsblessure.
10:04

Als we mijn oefeningen nog moeilijker willen maken met het oog op de Spelen is dit het moment om eraan te werken. Met het EK erbij zou er niet veel tijd meer overblijven hiervoor.

Nina Derwael
10:03

Nina Derwael zal haar titel aan de brug niet verdedigen

10:00
Maellyse Brassart, Fien Enghels, Jade Vansteenkiste, Jonathan Vrolix, Jimmy Verbaeys en Luka Van den Keybus zijn de Belgische vertegenwoordigers in Polen. Op het EK vorig jaar in Glasgow behaalde de Belgische delegatie drie medailles. Nina Derwael verlengde haar Europese titel op de brug met ongelijke leggers en veroverde ook nog eens zilver op de balk. Axelle Klinckaert pakte brons op de grondoefening.
10:00
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:56

6 Belgen zijn aanwezig in Polen

Vandaag begint in Szczecin (Polen) het EK turnen. De Belgische delegatie bestaat uit slechts zes turners. Nina Derwael, Axelle Klinckaert, Dennis Goossens en Maxime Gentges zijn er niet bij. Volg hier de Belgische prestaties.