• home
 • video
 • pas verschenen

  WK turnen vrouwen: Biles doet er nog een 14e wereldtitel bij

  Daags na haar gouden medaille op de brug met ongelijke leggers heeft Nina Derwael beslag genomen op plek 4 in de balkfinale. Simone Biles verzamelde ook op de slotdag medailles.

  Fase per fase

  1. 16 uur 53. Biles voor landgenote Hurd. Ook op de grondoefening excelleert Simone Biles. De Amerikaanse oogde niet helemaal tevreden, maar is heer en meester. Ze sluit haar WK dus af met nog een extra medaille. Het is haar 14e titel uit haar carrière. Biles is nog altijd maar 21. Op dit WK scoort ze 6 medailles in 6 disciplines. Ze sprokkelde 4 keer goud, enkel op de brug met ongelijke leggers (zilver) en balk (brons) moest ze de titel aan een andere gymnaste laten.
  2. 15 uur 21. 4e plaats voor Derwael. De Chinese Tingting verovert de wereldtitel op de balk voor de Canadese Padurariu en Simone Biles. Derwael moet vrede nemen met de 4e plaats, even goed als tijdens de allroundfinale.
  3. 15 uur 16. De Chinese Tingting doet het vlekkeloos, een medaille lijkt uitgesloten voor Derwael.
  4. 15 uur 15. Brons voor Derwael? Met nog 1 turnster voor de boeg heeft Nina Derwael virtueel brons. Enkel de Chinese Tingting kan Derwael nog van eremetaal houden op de balk.
  5. 15 uur 12. Olympisch kampioene gaat in de fout. De Nederlandse Sanne Wevers maakt geen al te beste beurt. Ze valt van de balk en is even het noorden kwijt. "Dit is geen hoogstaande finale", zegt Inge Van Meensel.
  6. 15 uur 12. "De medaille komt in zicht voor Nina Derwael". Inge Van Meensel.
  7. 15 uur 06. Derwael zakt een plek. De Canadese Anne-Marie Padurariu schittert op de balk. Ze verzamelt 14.100 punten en beklimt zo de leiderstroon. Biles staat 2e, Derwael bezet voorlopig de 3e plaats.
  8. 15 uur 03. Derwael voorlopig 2e. Na 4 van de 8 deelnemers prijkt Nina Derwael voorlopig op de 2e plaats, met 13.466 punten. Enkel Biles (13.600) doet beter.
  9. 15 uur 02. "Ze heeft niet haar beste oefening gedaan". Cocommentator Dirk Van Esser.