Ga naar de inhoud
Biles stapelt de medailles op.
Derwael in actie op de balk.
Derwael is een outsider op de balk.
Simone Biles heeft al 13 gouden WK-medailles in haar prijzenkast hangen.
Nina Derwael was een klasse sterker dan haar concurrentes.

Belgische vrouwenploeg

  • Maellyse Brassart
  • Senna Deriks
  • Nina Derwael
  • Rune Hermans
  • Axelle Klinckaert

Schema WK turnen

WK turnen vrouwen: Biles doet er nog een 14e wereldtitel bij

 za 3 november 2018 17:53

Daags na haar gouden medaille op de brug met ongelijke leggers heeft Nina Derwael beslag genomen op plek 4 in de balkfinale. Simone Biles verzamelde ook op de slotdag medailles.

Fase per fase

16:53

Biles voor landgenote Hurd

Ook op de grondoefening excelleert Simone Biles. De Amerikaanse oogde niet helemaal tevreden, maar is heer en meester. Ze sluit haar WK dus af met nog een extra medaille. Het is haar 14e titel uit haar carrière. Biles is nog altijd maar 21. Op dit WK scoort ze 6 medailles in 6 disciplines. Ze sprokkelde 4 keer goud, enkel op de brug met ongelijke leggers (zilver) en balk (brons) moest ze de titel aan een andere gymnaste laten.
15:24
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:21

4e plaats voor Derwael

De Chinese Tingting verovert de wereldtitel op de balk voor de Canadese Padurariu en Simone Biles. Derwael moet vrede nemen met de 4e plaats, even goed als tijdens de allroundfinale.
15:16
De Chinese Tingting doet het vlekkeloos, een medaille lijkt uitgesloten voor Derwael.
15:15

Brons voor Derwael?

Met nog 1 turnster voor de boeg heeft Nina Derwael virtueel brons. Enkel de Chinese Tingting kan Derwael nog van eremetaal houden op de balk.
15:12

Olympisch kampioene gaat in de fout

De Nederlandse Sanne Wevers maakt geen al te beste beurt. Ze valt van de balk en is even het noorden kwijt. "Dit is geen hoogstaande finale", zegt Inge Van Meensel.
15:12

"De medaille komt in zicht voor Nina Derwael"

Inge Van Meensel
15:06

Derwael zakt een plek

De Canadese Anne-Marie Padurariu schittert op de balk. Ze verzamelt 14.100 punten en beklimt zo de leiderstroon. Biles staat 2e, Derwael bezet voorlopig de 3e plaats.
15:03

Derwael voorlopig 2e

Na 4 van de 8 deelnemers prijkt Nina Derwael voorlopig op de 2e plaats, met 13.466 punten. Enkel Biles (13.600) doet beter.
15:02

"Ze heeft niet haar beste oefening gedaan"

Cocommentator Dirk Van Esser
15:00

Bekijk de oefening van Derwael op de balk

14:58
Derwael is niet tevreden met haar oefening op de balk. Ze begon goed, maar ging wat in de fout bij de zijwaartse salto.
14:58

Derwael is nu aan de beurt

14:51
De eerste concurrentes van Derwael falen tijdens hun oefening. De Chinese Zhang valt 2 keer van de balk en moet vrede nemen met 11.500 punten. Ook de Canadese Elsabeth Black sloeg geen ginsters, met 13.033 punten.
14:50

"Dit wordt geen goud voor Biles"

Cocommentator Dirk Van Esser
14:48

Biles is niet tevreden

Simone Biles mocht als eerste haar kunstjes etaleren op de balk. De Amerikaanse turnster maakte fouten in de uitvoering en sprokkelt maar 13.600 punten. De teleurstelling druipt van Biles gezicht af.
13:27
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:29

Derwael sluit WK af op de balk

Op de balk behoort Nina Derwael vandaag tot de outsiders. Ze plaatste zich als 6e voor de finale met 13.733 punten. Op het EK veroverde ze in augustus zilver op de balk. Dankzij onze livestream (14u) hoeft u straks niets te missen van Derwaels kunstjes.