Ga naar de inhoud

Novak Djokovic zonder setverlies richting kwartfinales, ook Carlos Alcaraz maakt indruk

Novak Djokovic (1, 3)
Juan Pablo Varillas (67)
einde
6
set 1
3
6
set 2
2
6
set 3
2

Novak Djokovic heeft zich zondagnamiddag bij de laatste acht geschaard op Roland Garros.  De nummer drie van de wereld walste over de Peruaan Juan Pablo Varillas (ATP 94) en verloor dit toernooi nog geen set. Ook 's werelds nummer één Carlos Alcaraz boekte vlot zijn plaats in de kwartfinales.

Djokovic haalde het in zijn achtste finale na 1 uur en 58 minuten met 6-3, 6-2 en 6-2. Opnieuw een dominante zege voor de Serviër, die klaar lijkt voor een 23ste grandslamzege.

 

Bij de laatste acht wacht de inmiddels 36-jarige Djokovic een duel met de Rus Karen Khachanov (ATP 11).

 

Djokovic kroonde zich in het verleden twee keer tot eindwinnaar op het Parijse gravel. Zowel in 2016 als 2021 baande hij zich een weg naar de Coupe des Mousquetaires.

 

Hij kwalificeerde zich overigens voor zijn zeventiende kwartfinale in de Franse hoofdstad en vestigde daarmee een nieuw record.

 

Gravelkoning Rafael Nadal, die momenteel in de lappenmand ligt met een heupblessure, heeft zestien kwartfinales op de teller op zijn geliefkoosde grandslamtoernooi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Carlos Alcaraz (2, 1)
Lorenzo Musetti (18, 17)
einde
6
set 1
3
6
set 2
2
6
set 3
2

Ook Carlos Alcaraz op een drafje door

Ook de Italiaan Lorenzo Musetti (ATP 18) heeft de Spaanse nummer één van de wereld Carlos Alcaraz geen stokken in de wielen kunnen steken. Na 2 uur en 11 minuten behaalde Alcaraz een vlotte overwinning: 6-3, 6-2, 6-2.

 

Alcaraz ontmoet in de kwartfinales de verrassende Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP 118) of het Griekse vijfde reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP 5).    

 

De nog altijd maar 20-jarige Spanjaard aast in de Franse hoofdstad op zijn eerste eindzege op het Parijse gravel. Voorlopig geraakte hij er nog niet verder dan de laatste acht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.