Ga naar de inhoud

Maryna Zanevska gaat strijdend ten onder in eerste ronde in Parijs: "Dit doet pijn"

Roland Garros

Yulia Putintseva (81)
Maryna Zanevska (140)
7
1
5
7
7
2
6
3

Na Elise Mertens heeft Maryna Zanevska niet voor een tweede Belgische zege kunnen zorgen op Roland Garros. Onze landgenote verloor in twee felbevochten sets van de Kazachse Joelija Poetintseva in haar eerste ronde.

Zanevska had met Poetintseva een lastige klant getroffen. De Kazachse staat dan wel pas 58ste op de wereldranglijst, ze stond wel al twee keer eerder in de kwartfinale in Parijs.

 

In de eerste set ging onze landgenote het beste van start. Zanevska gaf meteen haar eigen opslag af, maar ging dan tweemaal door de opslag van de Kazachse.

 

Tot 2-5 kon ze die break voorsprong behouden, maar daarna stortte haar kaarthuisje in mekaar. Poetintseva won vijf spelletjes na elkaar -  Zanevska miste onderweg twee setballen - en won de eerste set.

 

In de tweede set had Zanevska opnieuw snel een break te pakken, maar ze gaf die al even snel uit handen. Beide speelsters hielden gelijke tred tot 6-6, een tiebreak moest beslissing brengen.

 

Daarin maakte Poetintseva het vlot af: 7-3. Zanevska verliest zo voor de vierde keer in haar carrière in de eerste ronde van Roland Garros.

Zanevska: "Ik had liever minder mooi gespeeld en wel gewonnen"

"Dit doet pijn", vertelde de Belgische van Oekraïense origine. "Ik heb alles gegeven, maar jammer genoeg volstond het net niet."

 

"Over mijn niveau ben ik zeker tevreden, maar liever had ik wat minder mooi gespeeld en wel gewonnen. Op de belangrijke punten liet ik het afweten."   

 

"Fysiek ben ik niet helemaal top, maar dat wil ik niet als excuus inroepen. Ik heb nog altijd rugproblemen, maar dat is nu al drie jaar zo en ik leer ermee leven."

 

"De jongste maanden heb ik wel niet kunnen trainen zoals ik zou willen en in de wedstrijden ben ik verplicht om meer risico's te nemen, om zo snel het punt te maken. Dat heeft me vandaag zeker niet geholpen."