Dubbelen in Indian Wells: Elise Mertens door, Kirsten Flipkens en Kimberley Zimmermann out

  BNP Paribas Open

  Paula Badosa (29)Elena Rybakina 
  Storm Hunter (200)Elise Mertens 
  6
  2
  1
  7
  7
  3
  2
  6

  1 op 3 voor België in de eerste ronde van het vrouwendubbelspel op Indian Wells: Elise Mertens stootte door, Kirsten Flipkens en Kimberley Zimmermann gingen - elk met hun respectieve partner - kopje-onder.

  Elise Mertens vormt samen met de Australische Storm Hunter het zesde reekshoofd in het Amerikaanse toptoernooi, gedoteerd met 8,8 miljoen dollar. Ze versloegen als eerste het Spaans-Kazakse duo Paula Badosa/Jelena Rybakina met 7-6 (7/2), 6-3.

  Mertens en Hunter nemen het in de 1/8e finales op tegen de Amerikanen Danielle Collins en Peyton Stearns, die met 6-2, 6-2 onze landgenote Kimberley Zimmermann en de Hongaarse Anna Bondar wipten.

  Ook voor Kirsten Flipkens, die sinds Wimbledon vorig jaar enkel nog dubbelt, zit het toernooi erop. Samen met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands kende ze geen verhaal tegen de Japanse Miyu Kato en de Indonesische Aldila Sutjiadi met 6-2, 6-0.

  Elise Mertens is de enige van de drie die ook in het enkelspel uitkwam, maar de eerste ronde was daarin het eindstation tegen de Chinese Wang Xinju.

  BNP Paribas Open

  Anna Bondár (80)Kimberley Zimmermann 
  Danielle Collins (30)Peyton Stearns 
  2
  1
  6
  2
  2
  6

  BNP Paribas Open

  Kirsten Flipkens (293)Bethanie Mattek-Sands 
  Miyu Kato (162)Aldila Sutjiadi 
  2
  1
  6
  0
  2
  6