77
65
set 3
77

Novak Djokovic speelt geen finales van de Australian Open. Djokovic wint finales op de Australian Open. Tegen de Griek Stefanos Tsitsipas stond Djokovic voor de tiende keer in de finale en net als de negen vorige keren leidde dat tot de eindzege. Tsitsipas blijft zo wachten op zijn eerste grandslamtitel. De teller van Djokovic staat ondertussen op 22, evenveel als Rafael Nadal.

In de eerste set demonstreerde Novak Djokovic in zijn Australische speeltuin (waar hij vorig jaar niet welkom was). Met precisie en aanvallend tennis vermaakte hij het publiek.

Djokovic toonde zich in elk onderdeel van het spel beter dan zijn tegenstander. Stefanos Tsitsipas leek wat onder de indruk. Zijn opslag haperde en de Griek maakte te veel fouten.

In de tweede set was de speeltijd wel voorbij voor Djokovic. Opeens was het werken voor elk punt, want alles aan het tennis van Tsitsipas was beter: zijn service, zijn returns, het vertrouwen waarmee hij de bal raakte en het aantal fouten.

De uitdager van “mister Australian Open” kreeg zelfs een setpunt op de opslag van Djokovic. Djokovic kwam wel nog uit die omknelling en sleepte zo een tiebreak uit het vuur.

Tsitsipas doet Djokovic zweten in twee tiebreaks

In de tiebreak van de tweede set toonde Tsitsipas weerbaarheid na een vroege 4-1-achterstand, maar het mocht niet baten.

Djokovic, die elke centimeter van de Rod Laver Arena kent en gebruikte, maakte het af bij het eerste setpunt dat hij kreeg. Het leverde hem een 2-0-voorsprong in sets op.

Tsitsipas zal zwaar gebaald hebben, maar hij liet zich mentaal niet kraken. En dat zou zo blijven tot het laatste punt.

In de derde set bleef het meer werken, dan spelen voor Djokovic. Tsitsipas sloeg zelfs meer winners dan Djokovic, alleen lag de Griekse foutenlast ook veel hoger.

Het resultaat was opnieuw een tiebreak. De 35-jarige Djokovic probeerde zijn elf jaar jongere tegenstander meteen het zwijgen op te leggen, die bleef weerwerk bieden.

Van 5-0 achter in de tiebreak kwam Tsitsipas nog terug tot 6-5. Pas bij het derde matchpunt kon Djokovic zich alweer de winnaar winnen in Melbourne. Met tien zeges is er niemand die zelfs maar in de buurt komt van de Serviër. Hij wordt ook opnieuw de nummer 1 van de wereld.

12:46

Tsitsipas heeft ook in de derde set zijn huid duur verkocht

Wie dacht dat de veer gebroken was bij Tsitsipas na het verlies van een felbevochten derde set, kwam bedrogen uit. De Griek sleepte er opnieuw een tiebreak uit en kwam daarin terug van een 5-0-achterstand tot 6-5. Pas het derde matchpunt was het goede voor Djokovic.

De Serviër speelt zijn tiende finale in Melbourne en wint voor de tiende keer. Ongelooflijk!!

11:32

Wat zal Tsitsipas balen: hij laat setpunt liggen en verliest tiebreak!

Novak Djokovic heeft ook de tweede set binnengehaald. Wat een mentale tik moet dat zijn voor Tsitsipas, want de Griek speelde een veel betere tweede set.

Alleen al de duur van set twee is daar een bewijs van. Djokovic is een uur en 11 minuten bezig geweest voor deze set, bijna dubbel zo lang als in de eerste set.

Tsitsipas had zelfs een setpunt op de opslag van Djokovic, maar uiteindelijk sleepte Djokovic zich naar een tiebreak. Daarin leek hij het laken vrij snel naar zich toe te trekken, maar Tsitsipas toonde weerbaarheid. Al mocht dat uiteindelijk dus niet baten.

Kan Tsitsipas zich optrekken aan de tweede set? Alles aan zijn spel was beter dan in de eerste set: de service, zijn returns, het vertrouwen waarmee hij de bal raakte en het aantal fouten.

10:22

Djokovic heerst in de eerste set

Werk aan de winkel voor Stefanos Tsitsipas. Hij verliest de eerste set met 6-3. De opslag van de Griek hapert en daar profiteerde Djokovic optimaal van. In het vierde spelletje ging Djokovic een eerste keer door de opslag van de Griek en dat volstond.

Djokovic demonstreert met precisieslagen en aanvallend tennis. Hij is in elk onderdeel van het spel beter in het eerste halfuur van deze finale.

Is Tsitsipas onder de indruk? Daar lijkt het wel een beetje op.