Ga naar de inhoud

Goffin heeft meer dan 3 uur nodig om Belgisch toptalent Bailly te verslaan in Antwerpen: "Mooie toekomst"

Gilles Arnaud Bailly
David Goffin (102)
einde
67
set 1
79
7
set 2
5
4
set 3
6

David Goffin heeft zijn eerste opdracht op de European Open in Antwerpen tot een goed einde kunnen brengen, maar hij zal niet verwacht hebben dat de amper 17-jarige Gilles Arnaud Bailly in zijn allereerste ATP-wedstrijd zoveel weerwerk zou bieden.

De European Open en David Goffin, dat was de laatste jaren niet echt een gelukkig huwelijk. Voor zijn eerste wedstrijd dit jaar kreeg hij met Gilles Arnaud Bailly een debutant op de ATP-tour.

 

Bailly had het voorbije jaar hoge ogen gegooid in het juniorencircuit en kreeg dan ook een wildcard. Dat hij die meer dan waard was, bewees hij al vanaf het begin. Zonder complexen ging hij meteen door de opslag van Goffin.

Het bleef de hele match op en af gaan. Hoogtes en laagtes, een beetje zoals de carrière van Goffin de laatste jaren. Bailly moest op zijn eigen opslag heel wat breakpunten toestaan, maar zijn vechtlust hield hem keer op keer overeind. Het zorgde er ook voor dat hij een derde set kon binnenhalen.

In die derde set bleef hij knokken tot op het einde, ook toen er al meer dan 3 uur speeltijd op de klok stond. Bij 3-3 verloor Bailly net de break te veel, maar toen had hij al lang zijn visitekaartje afgegeven. De toekomst van het Belgische mannentennis lijkt in veilige handen bij de 17-jarige Limburger.

Goffin: "Bailly gaat een mooie toekomst tegemoet"

David Goffin gooide na zijn match rijkelijk met bloemetjes naar zijn jonge landgenoot. "Ik ken hem een beetje en wist dat hij mij geen cadeautjes zou geven."

 

"Hij is heel solide, zowel met forehand als backhand. Hij beweegt ook heel goed op de baan. Bovendien is hij mentaal heel sterk. Hij bleef maar vechten, bleef maar terugkeren."

"Hij is nu al een goeie speler", concludeert Goffin. "Hij gaat een mooie toekomst tegemoet."

"Het was een moeilijke match, maar de overwinning telt", kwam Goffin ook nog even terug op zijn ziekte van vorige week: "Ik had een beetje overal pijn en moest vaak hoesten. Ik hoop dat het beetje bij beetje betert." In de 2e ronde wacht de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-19).

Bailly slingerde tussen gevoelens van ontgoocheling en trots op de persconferentie achteraf: "Het was een ongelooflijke wedstrijd, misschien wel de beste van mijn carrière tot nu. Het was heel nipt, maar dat is tennis."

"Ik merk dat ik bijvoorbeeld bij mijn opslag nog tekortkom, maar in het spel deed ik goed mee."

Hij kon zich geen beter ATP-debuut wensen: "Ik stond meer dan 3 uur op de baan, maar heb van elke minuut genoten. Het was een zalige ervaring én eer om tegen David te spelen. Dit smaakt zeker naar meer. Deze wedstrijd geeft me vertrouwen voor de toekomst."

Het was een ongelooflijke wedstrijd, misschien wel de beste van mijn carrière tot nu

Gilles Arnaud Bailly

Bekijk de ontknoping van elke set

Fase per fase

 1. 23 uur 25. Goffin maakt het dan toch af in de derde set.

  Goffin maakt het dan toch af in de derde set

 2. 22 uur 30. Sterke Bailly snoept Goffin de tweede set af.

  Sterke Bailly snoept Goffin de tweede set af

 3. 21 uur 30. Goffin wint de eerste set tegen Bailly na razend spannende tiebreak.

  Goffin wint de eerste set tegen Bailly na razend spannende tiebreak

 4. 21 uur 29. Goffin haalt eerste set binnen. Het was puffen en zweten voor David Goffin in de eerste set in Antwerpen. Gilles Arnaud Bailly toonde waarom hij de nummer 2 van de wereld is bij de junioren en liep meteen een break uit. Goffin kon wel nog orde op zaken stellen, maar ook in de tiebreak had hij een zware kluif aan zijn jonge landgenoot. Bailly versierde een setpunt, maar Goffin trok met zijn ervaring toch nog aan het langste eind. .
 5. 19 uur 01.
 6. 13 uur 10. LIVESTREAM. U kunt vanavond naar de wedstrijd tussen Goffin en Bailly kijken in de livestream op deze pagina. .
 7. 13 uur 09. Ik heb nog een klein beetje moeite met mijn ademhaling, maar ik hoop dat het vanaf morgen oké is. Ik heb me voorbereid en ben weer beginnen te trainen. Ik heb weer meer energie en mijn lichaam voelt weer beter aan. David Goffin gisteren, hij was vorige week ziek.
 8. 13 uur 09.
 9. 13 uur 07. Belgisch "topduel" tussen Goffin en Bailly. Het lot was de Belgische tennisfan gunstig gezind. Vanavond krijgen we een mooi Belgisch duel in de eerste ronde in Antwerpen tussen David Goffin, de beste Belg, en Gilles Arnaud Bailly, de nummer 2 van de wereld bij de junioren. Voor Bailly, vorige maand 17 geworden, is het zijn allereerste ATP-wedstrijd, hij speelde deze zomer enkel al eens 2 ITF-toernooien in België. De ATP-nummer 1.185 doet in Antwerpen mee met een wildcard. Goffin kampt nog met de naweeën van ziekte. .