Ga naar de inhoud

Kirsten Flipkens haalt finale op de US Open in gemengd dubbelspel

US Open

Kirsten Flipkens Edouard Roger-Vasselin 
Zhang Shuai Mate Pavic 
6
1
4
5
2
7
1
3
0

Kirsten Flipkens staat in de finale van de US Open in het gemengd dubbelspel. Aan de zijde van de Fransman Edouard Roger-Vasselin rekende Flipkens in de halve finales af met een Chinees-Kroatisch duo.

Kirsten Flipkens nam op Wimbledon afscheid van het enkelspel, maar in het dubbelspel kan de 36-jarige Belgische nog altijd een stevig woordje meepraten.

In het dubbelspel bij de vrouwen strandde Flipkens samen met Sara Sorribes nog in de kwartfinales, maar in het gemengd dubbel staat onze landgenote dus in de finale.

Afgelopen nacht waren Flipkens en de Fransman Edourd Roger-Vasselin in 3 sets te sterk voor de Chinese Zhang Shuai en de Kroaat Mate Pavic.

De eerste 2 sets werden netjes verdeeld. Daarna volgde geen volledige 3 set, wel eentje volgens het "super tiebreak" principe, waarbij om ter eerst naar 10 punten gespeeld wordt. Flipkens en haar Franse dubbelpartner haalden het met 10-6.

In de finale treffen Flipkens en Roger-Vasselin een Amerikaans of een Australisch duo. Voor de Belgische wordt het een eerste grandslamfinale in haar lange carrière.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.