Ga naar de inhoud
Alison Van Uytvanck begint meteen voor een groot publiek.

Van Uytvanck overwinnaar in afscheidsmatch (?) van veterane Venus Williams op US Open

 di 30 augustus 2022 23:45
US Open 1e ronde
Alison Van Uytvanck (299)
Venus Williams (170)
einde
6
set 1
1
77
set 2
65

Alison Van Uytvanck begon met een mooie affiche aan de US Open. Ze trad in de eerste ronde aan tegen de Amerikaanse veterane Venus Williams, die mogelijk aan haar laatste toernooi bezig is. Een afscheid in mineur? De Amerikaanse geraakte in een tweesetter niet voorbij een sterke Van Uytvanck.

Alison Van Uytvanck heeft zich vanavond voor de tweede ronde van de US Open geplaatst. Dat ten koste van de voormalig nummer één van de wereld, Venus Williams, de toernooiwinnares van 2000 en 2001. 

 

De zusjes Williams staan ferm in de spotlights op het grandslamtoernooi in New York. Het duo kreeg een wildcard en lijkt in Amerika bezig aan een symbolische afscheidstournee. Al blijft er nog een groot mistgordijn rond het nakende vaarwel hangen.

 

Van Uytvanck bezegelde alvast het lot van de 42-jarige Amerikaanse in het enkelspel vandaag. In de eerste set was onze 28-jarige landgenote ongenadig (6-1). In de tweede set leek Williams opnieuw buskruit in haar racket te hebben. Met flitsen van grote klasse ging ze pas in de tiebreak ten onder met 7-5.

 

In de tweede ronde staat Van Uytvanck tegenover de 21-jarige Française Clara Burel (WTA-131). Die verraste met 6-4, 6-4 winst tegen de Kazachse Wimbledon-winnares Elena Rybakina (WTA-25). 

"Dit is een van mijn grootste overwinningen ooit"

Van Uytvanck was heel blij na haar zege. "Ik kom net uit blessure en dan speel ik mijn eerste match meteen op Arthur Ashe tegen een legende. Dan heb je wel heel veel zenuwen, maar ik ben blij met hoe ik gespeeld heb."

 

"Ik begon heel goed, maar in de tweede set speelde zij beter en had ik meer twijfel in mijn slagen. Ik kwam een break achter, maar ik wist dat ik haar in de eerste set ook 3 keer gebroken had. Dus ik wist dat het erin zat en ben blijven vechten."

 

Venus Williams blijft natuurlijk een ex-nummer 1. "Bij momenten dacht ik echt "wauw", die bal kwam dan zo hard af. En bij momenten zag je ook haar leeftijd. Ik denk dat ze minder fit is dan vroeger, maar je ziet wel nog met welk spel ze die 1e plek ooit heeft kunnen halen."

 

"Ik probeerde zo min mogelijk bezig te zijn met de omstandigheden, ik wilde mijn focus zo eng mogelijk maken en bezig zijn met mezelf. Je weet dat het een van de zussen is, maar het is ook gewoon een tegenstander."

 

"Dit betekent wel veel voor mij. Ik ben blij dat ik op tijd fit ben geraakt na een dubbele hernia en een discusscheur. Ik heb hard gewerkt, echt. Het is een van mijn grootste overwinningen ooit."

 Ik denk dat ze minder fit is dan vroeger, maar je ziet wel nog met welk spel ze die 1e plek ooit heeft kunnen halen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.