Ga naar de inhoud

Greet Minnen kan vliegende start niet voortzetten tegen vastberaden Stephens

 di 30 augustus 2022 23:00
US Open 1e ronde
Greet Minnen (60)
Sloane Stephens (47)
einde
6
set 1
1
3
set 2
6
3
set 3
6

Een vroegtijdige exit voor onze landgenote Greet Minnen (WTA 110) op de US Open. Tegen Sloane Stephens (WTA 51), de ex-winnares van 2017, begon onze landgenote nochtans bijzonder sterk. Maar de Amerikaanse had een heuse comeback in petto. 

Een wedstrijd met twee gezichten. 

 

Greet Minnen kreeg vandaag een pittige eerste opdracht voorgeschoteld op de US Open. Met Sloane Stephens (WTA 51) botste onze landgenote op de ex-winnares van 2017. 

 

Toch schoot onze landgenote onbevreesd uit de startblokken. In de eerste set domineerde Minnen de Amerikaanse. Ze schreef de opener dan ook met klinkende 6-1-cijfers op haar naan.

 

Ook de tweede set begon ze sterk met een 3-0-voorsprong. Goed begonnen, half gewonnen?

 

Neen, Stephens vond haar ritme terug en blies onze landgenote nadien omver met een ijzersterk opslagspel. De Amerikaanse won de overige spelletjes van de tweede set. En ook in de 3e set bleek de ex-US Open-winnares een maatje te sterk voor onze landgenote. De eerste van drie matchpunten was meteen raak (set: 6-3).

 

Stephens neemt het in de volgende ronde op tegen de nummer 1 van de wereld, Iga Swiatek.

"Ik voelde de wedstrijd kantelen"

Greet Minnen: "Ik voelde de wedstrijd kantelen in de tweede set. Stephens heeft heel wat ervaring en panikeerde niet toen ze de wedstrijd dreigde te verliezen. In tegendeel, ze bleef heel rustig en krikte haar spel en vertrouwen stelselmatig op."

 

"Ik kan mezelf ook niet veel verwijten. Spijtig dat ik het niveau van mijn eerste set niet kon doortrekken. Ik heb vaker last om een constant niveau aan te houden tijdens een wedstrijd. We zullen dit eens goed moeten evalueren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.