Ga naar de inhoud

Elise Mertens te sterk voor ex-nummer 1 van de wereld in 2e ronde van Cincinnati

Karolína Plíšková (35, 14)
Elise Mertens (29)
einde
63
set 1
77
3
set 2
6

Elise Mertens overtuigt opnieuw in Cincinnati. In de tweede ronde van de Western & Southern Open versloeg ze de ex-nummer 1 van de wereld Karolína Plíšková in twee sets (6-7 en 3-6). In de eerste set strubbelde de Tsjechische  nog hevig tegen, maar in de tweede stond er geen maat op onze landgenote. Ze gaf amper een puntje op haar opslag weg.

Elise Mertens huppelde gisteren naar de tweede ronde van het WTA 1000-toernooi in Cincinnati. Ze was in twee sets duidelijk te sterk voor de Oekraïense Anhelina Kalinina: 6-1 en 6-1. De wedstrijd duurde maar een uurtje.

 

Exact even lang als haar eerste set vandaag, tegen de ex-nummer 1 van de wereld Karolína Plíšková. Onze landgenote besliste de uitputtende openingsset in de tiebreak met haar eerste van 3 setpunten.

 

Haar Tsjechische tegenstander greep in de pauze enkele keren naar haar arm, maar besliste om toch voort te gaan. Al kon ze het niveau van Mertens nadien niet meer matchen.

 

Mertens gaf in de tweede set slechts 3 puntjes weg op haar eigen opslag. En liep al snel uit tot 3-5. Het laatste punt besliste ze in stijl, met een van haar acht aces.

 

 In de 1/8e finales staat onze landgenote tegenover Caroline Garcia (WTA 35).

Zeker tot US open met coach Philippe Dehaes

Elise Mertens zal minstens tot het US Open gecoacht worden door Philippe Dehaes. Dat bevestigde de Franstalige tennisfederatie woensdag. Begin juli nam ze nog afscheid van Simon Goffin als trainer

 

"Ze heeft me om wat hulp gevraagd tot het einde van het seizoen, daarna bekijken we het", zegt Dehaes. "Na het US Open maken we een balans op."   Mertens beleeft niet haar beste jaar. Op de WTA-ranking zakte de voormalige nummer twaalf naar de 33e stek.