Ga naar de inhoud
Geen nieuwe eindzege op Wimbledon voor Elise Mertens.
WTA klassement
naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4075
8
Karolína Muchová
3651
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Tsjechische tandem is maatje te groot voor Elise Mertens en Zhang in dubbelfinale Wimbledon

 zo 10 juli 2022 19:18
Wimbledon
Elise Mertens (29)
Zhang Shuai
Barbora Krejcíková (10)
Katerina Siniaková
einde
2
set 1
6
4
set 2
6

Elise Mertens is er niet in geslaagd om haar dubbelspeltitel op Wimbledon te verlengen. Aan de zijde van de Chinese Zhang Shuai was ze niet opgewassen tegen de geoliede tandem Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië.

Vorig jaar triomfeerde Elise Mertens samen met haar toenmalige dubbelpartner Hsieh, maar dit jaar kon ze op Centre Court niet lang dromen van een nieuwe titel.

 

In de eerste set waren Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova dominant. De goed ingespeelde Tsjechische tandem overpowerde Mertens en Zhang en op de juiste momenten toonde Siniakova haar handigheid aan het net.

 

In set 2 was er meer weerwerk van Mertens en Zhang. Ze slaagden erin om de Tsjechische vrouwen meer op de achterlijn te houden en dat leverde plots ook een break voorsprong op: 3-4.

 

Dat was echter het sein voor Krejcikova en Siniakova om het gaspedaal weer dieper in te duwen. In een mum van tijd pakten ze de volgende 3 spelletjes en de zege: 6-2, 6-4. Voor de Tsjechische tandem is het al de vijfde zege in een grandslamtoernooi.

 

"Ik wil mijn partner bedanken voor twee leuke weken", zei Elise Mertens na de verloren finale. "Het mocht niet zijn vandaag. Barbora en Katerina waren te sterk voor ons."

 

"Maar mijn partner en ik zijn pas 3 weken geleden samen beginnen te spelen. Zij vormen al jaren een duo en voelen elkaar blindelings aan. We zijn blijven vechten, maar het was een soort muur waar we tegen speelden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Fase per fase
20:07
Krejcikova en Siniakova winnen

Geen tweede Wimbledonzege voor Elise Mertens. Aan de zijde van Zhang Shuai kon ze in de finale niet op tegen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.

20:03

Het antwoord is voorlopig "neen". Mertens kan haar opslag niet behouden en zo staat het opnieuw gelijk: 4-4.

20:02

Is dit een kantelpunt in de wedstrijd? Mertens en Zhang snoepen voor het eerst de opslag af en komen op voorsprong in set 2: 4-3.

19:57

In de tweede set kunnen Mertens en Zhang wel gelijke tred houden. Ze pakken het tactisch beter aan en kunnen Krejcikova en Siniakova meer op de achterlijn houden. En dat rendeert.

19:54
19:44

Mertens en Zhang hebben voorlopig geen verhaal tegen de goed geoliede tandem uit Tsjechië. Krejcikova en Siniakova trekken de eerste set naar zich toe met 6-2.

19:30
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:26

Elise Mertens behoudt haar opslagspel en zo is de 0 weg van het scorebord. Maar de break achterstand staat er nog steeds. 

19:18

De finale is niet goed begonnen voor Elise Mertens en haar Chinese partner Zhang Shuai. Ze moeten meteen een break toestaan en moeten dus achtervolgen: 0-2.