Tsjechische tandem is maatje te groot voor Elise Mertens en Zhang in dubbelfinale Wimbledon

  Wimbledon

  Elise Mertens (42)Zhang Shuai 
  Barbora Krejcíková (23)Katerina Siniaková 
  2
  1
  6
  4
  2
  6

  Elise Mertens is er niet in geslaagd om haar dubbelspeltitel op Wimbledon te verlengen. Aan de zijde van de Chinese Zhang Shuai was ze niet opgewassen tegen de geoliede tandem Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië.

  Vorig jaar triomfeerde Elise Mertens samen met haar toenmalige dubbelpartner Hsieh, maar dit jaar kon ze op Centre Court niet lang dromen van een nieuwe titel.

   

  In de eerste set waren Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova dominant. De goed ingespeelde Tsjechische tandem overpowerde Mertens en Zhang en op de juiste momenten toonde Siniakova haar handigheid aan het net.

   

  In set 2 was er meer weerwerk van Mertens en Zhang. Ze slaagden erin om de Tsjechische vrouwen meer op de achterlijn te houden en dat leverde plots ook een break voorsprong op: 3-4.

   

  Dat was echter het sein voor Krejcikova en Siniakova om het gaspedaal weer dieper in te duwen. In een mum van tijd pakten ze de volgende 3 spelletjes en de zege: 6-2, 6-4. Voor de Tsjechische tandem is het al de vijfde zege in een grandslamtoernooi.

   

  "Ik wil mijn partner bedanken voor twee leuke weken", zei Elise Mertens na de verloren finale. "Het mocht niet zijn vandaag. Barbora en Katerina waren te sterk voor ons."

   

  "Maar mijn partner en ik zijn pas 3 weken geleden samen beginnen te spelen. Zij vormen al jaren een duo en voelen elkaar blindelings aan. We zijn blijven vechten, maar het was een soort muur waar we tegen speelden."

  Fase per fase

  1. 20 uur 07. Krejcikova en Siniakova winnen. Geen tweede Wimbledonzege voor Elise Mertens. Aan de zijde van Zhang Shuai kon ze in de finale niet op tegen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. .
  2. 20 uur 03. Het antwoord is voorlopig "neen". Mertens kan haar opslag niet behouden en zo staat het opnieuw gelijk: 4-4. .
  3. 20 uur 02. Is dit een kantelpunt in de wedstrijd? Mertens en Zhang snoepen voor het eerst de opslag af en komen op voorsprong in set 2: 4-3. .
  4. 19 uur 57. In de tweede set kunnen Mertens en Zhang wel gelijke tred houden. Ze pakken het tactisch beter aan en kunnen Krejcikova en Siniakova meer op de achterlijn houden. En dat rendeert. .
  5. 19 uur 54.
  6. 19 uur 44. Mertens en Zhang hebben voorlopig geen verhaal tegen de goed geoliede tandem uit Tsjechië. Krejcikova en Siniakova trekken de eerste set naar zich toe met 6-2. .
  7. 19 uur 26. Elise Mertens behoudt haar opslagspel en zo is de 0 weg van het scorebord. Maar de break achterstand staat er nog steeds.  .
  8. 19 uur 18. De finale is niet goed begonnen voor Elise Mertens en haar Chinese partner Zhang Shuai. Ze moeten meteen een break toestaan en moeten dus achtervolgen: 0-2. .