Ga naar de inhoud

Titelverdedigster Elise Mertens staat opnieuw in de finale van het dubbelspel op Wimbledon

Elise Mertens (29)
Zhang Shuai
Danielle Collins (32)
Desirae Krawczyk
einde
6
set 1
2
3
set 2
6
6
set 3
3

Titelverdedigster Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Chinese Shuai Zhang geplaatst voor de finale van het dubbelspel op Wimbledon. Mertens versloeg vrijdag in de halve finales op het Londense gras de Amerikaanse tandem Danielle Collins/Desirae Krawczyk in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3.

De partij duurde 1 uur en 44 minuten. Mertens, de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel en Zhang, de nummer vier van de wereld, vormen in Londen het topreekshoofd.   

 

In de finale wachten de Tsjechische tweede reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, die in de halve finales de Oekraïense Lyudmyla Kitsjenok en Letse Jelena Ostapenko versloegen in tweemaal 6-2.   

 

De 26-jarige Mertens won het dubbeltoernooi vorig jaar samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Daarvoor won ze ook al twee andere grand slams in het dubbel: de US Open 2019 en de Australian Open 2021 met de Wit-Russin Aryna Sabalenka. 

 

Dit jaar haalde de Limburgse de halve finales van de Australian Open en de achtste finales op Roland Garros, samen met de Russin Veronika Koedermetova. Die laatste is afwezig in Londen door de uitsluiting van alle (Wit-)Russische spelers na de Russische inval in Oekraïne.    

 

In het enkeltoernooi werd Mertens uitgeschakeld in de achtste finales door Ons Jabeur, de Tunesische nummer twee van de wereld. Jabeur speelt zaterdag ook de finale tegen de Kazakse Rybakina.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.