Ga naar de inhoud

Ons Jabeur maakt einde aan sprookje Maria op weg naar eerste grandslamfinale

Wimbledon

Ons Jabeur (7, crown3)
Tatjana Maria (53)
6
1
2
3
2
6
6
3
1

Ons Jabeur heeft het eerste finaleticket voor Wimbledon weggegraaid. De Tunesische nummer 2 van de wereld riep de 34-jarige verrassing Tatjana Maria een halt toe in drie sets. Voor Jabeur wordt het haar eerste grandslamfinale in haar carrière.

Ons Jabeur en Tatjana Maria begaven zich allebei op onbekend terrein in Londen: ze hadden allebei nog nooit een halve finale van een grandslamtoernooi gespeeld.

 

De 27-jarige Ons Jabeur klopt al even op de grote poort: vorig jaar won ze haar eerste WTA-titel, ondertussen is ze opgeklommen naar de tweede plek op de WTA-ranking.

 

Dan was Tatjana Maria een veel grotere verrassing: in 34 pogingen was ze nooit voorbij de 3e ronde geraakt op een grandslamtoernooi. Maar een jaar na de geboorte van haar tweede dochter verbaasde ze iedereen op Wimbledon.

 

Met haar slices maakte Maria er een interessante tweede helft van, maar Jabeur verrassen lukte niet. De twee kennen elkaar dan ook goed. Met 6-2 trok de Tunesische vlot aan het langste eind.

 

Maar Maria toonde nog eens waarom ze zo ver was geraajt op het Londense gras. De Duitse liep in de tweede helft 4-1 uit en sleepte een derde set uit de brand. Daarin bleek Jabeur duidelijk te sterk.

 

Jabeur mag zich opmaken voor haar eerste grandslamfinale, nota bene als eerste Arabische en Afrikaanse vrouw ooit. Daarin neemt ze het op tegen de Kazakse Jelena Rybakina, die ook haar eerste finale zou spelen, of tweevoudig grandslamwinnares Simona Halep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

  1. 15 uur 54. Maria hangt bordjes in evenwicht. Tatjana Maria wil nog geen einde maken aan haar sprookje op Wimbledon. De nummer 103 van de wereld begon veel beter aan de tweede set en liep snel 4-1 uit. Jabeur leek nog even tegen te spartelen, maar de Duitse sleept toch een beslissende derde set uit de brand: 6-3. .
  2. 15 uur 25. Ons Jabeur neemt bovenhand. Ons Jabeur steekt haar hand uit naar een eerste grandslamfinale. Ondanks een entertainende eerste set haalt de Tunesische nummer 2 van de wereld het vlot met 6-2. Kan Tatjana Maria de rug rechter in de tweede set? .