Ga naar de inhoud

Kirsten Flipkens botst op 2e reekshoofden in dubbelspel

Kirsten Flipkens (293)
Sara Sorribes
Barbora Krejcíková (12)
Katerina Siniaková
einde
62
set 1
77
4
set 2
6

Wimbledon zit er voor dit jaar op voor Kirsten Flipkens. Nadat ze in het enkelspel sneuvelde in de tweede ronde, zijn de achtste finales het eindstation geworden in het dubbelspel bij de vrouwen.

In het enkelspel was Wimbledon het laatste toernooi in de carrière van Kirsten Flipkens, maar in het dubbelspel wil ze nog doorgaan. Onze landgenote stond met haar Spaanse partner Sara Sorribes in de 1/8e finales.

 

Daar kregen ze met Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova de tweede reekshoofden tegenover zich. De Tsjechische tandem toonde zich nipt de sterkere, al was Flipkens ontstemd over een beslissing van de umpire diep in de tweede set.

 

Dat mocht niet baten en zo is Wimbledon 2022 afgelopen voor Flipkens. Met Elise Mertens staat nog een andere Belgische in de 1/8e finales van het dubbelspel bij de vrouwen. Mertens speelt met de Chinese Zhang Shuai.

Joran Vliegen is uitgedubbeld op Wimbledon

Joran Vliegen en zijn Noorse dubbelpartner Ulrikke Eikeri hebben zondag de eerste ronde van het gemengd dubbel op het grandslamtoernooi van Wimbledon niet overleefd. 

 

De finalisten op de laatste Roland Garros trokken aan het kortste eind tegen het Australische duo Matthew Ebden en Samantha Stosur: 4-6, 7-6 (8/6) en 6-4.De match werd in twee delen afgewerkt nadat zaterdagavond de duisternis indaalde op het heilige gras in Londen.