David Goffin blijft knallen op Wimbledon: hij stoomt door naar de 1/8e finales

  Wimbledon

  Ugo Humbert (141)
  David Goffin (61)
  6
  1
  4
  5
  2
  7
  2
  3
  6
  5
  4
  7

  David Goffin heeft de Fransman Ugo Humbert opzijgezet op weg naar de 1/8e finales van Wimbledon. Enkel de Amerikaan Tiafoe kan hem uit de kwartfinale houden.

  Het was van de US Open in 2020 geleden dat David Goffin nog eens de 1/8e finales op een grandslamtoernooi wist te bereiken. Tegen Ugo Humbert, een Fransman die net buiten de top 100 bivakkeert, zag het er aanvankelijk niet geweldig uit.

   

  Goffin verloor de eerste set, maar kon in de tweede set zijn niveau opkrikken. Een late break leverde hem setwinst op, ook al spartelde Humbert nog fel tegen.

   

  Vanaf de derde set begon Goffin de rally's nog meer te sturen: 2 breaks volstonden om op voorsprong te komen in het duel. Dankzij een snelle break kwam Goffin ook 0-2 voor in de vierde set.

   

  Maar plots keerde het weer helemaal om. Humbert won 5 spelletjes op een rij en snuffelde aan een vijfde set. Maar Goffin had nog een laatste truc in petto: van 5-2 ging het naar 5-7 en de Franse boeken konden definitief dicht.

  In de volgende ronde speelt Goffin tegen Frances Tiafoe, de Amerikaan die hij op Roland Garros eerder dit jaar ook al had verslagen. In de onderlinge confrontaties leidt Goffin met 4-1.

  Goffin: "Mijn gemiddelde niveau ligt nu een stuk hoger"

  David Goffin was een paar jaar zoekende, maar de voorbije maanden heeft hij weer meer lijn in zijn prestaties kunnen brengen. "Humbert was heel agressief aan de match begonnen en ik retourneerde slecht."

   

  "Zodra ik beter begon te retourneren, kreeg ik meer kansen", vertelt Goffin. "Ik kwam er in de rally's ook beter door. Hij had nog een opflakkering, maar dat was omdat hij alles of niets begon te spelen. Ik had me op dat moment niet veel te verwijten."

   

  "Maar ik keer uiteindelijk nog terug en haal op het einde een heel hoog niveau. Mijn gemiddelde niveau is in het algemeen opgekrikt, wat ervoor zorgt dat ik weer verder geraak op de toernooien."

   

  Goffin wil dan ook niet dat het stopt bij deze 1/8e finale. "Frances Tiafoe is wel goed op gras. Zijn spel past perfect bij deze ondergrond. Het wordt niet evident, maar dat is het nooit."