Ga naar de inhoud
De Noorse Ulrikke Eikeri en Joran Vliegen grijpen net naast de titel.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Vliegen en Eikeri kunnen sprookje in Parijs niet afsluiten met grandslamtitel

 do 2 juni 2022 13:39
Roland Garros
Ulrikke Eikeri
Joran Vliegen
Ena Shibahara
Wesley Koolhof
einde
65
set 1
77
2
set 2
6

Joran Vliegen heeft België geen eerste grandslamtitel kunnen bezorgen in het gemengd dubbel. In de finale in Parijs verloor hij met de Noorse Ulrikke Eikeri in twee sets van het Japans-Nederlandse duo Shibahara-Koolhof, de tweede reekshoofden.

Dat Joran Vliegen en Ulrikke Eikeri in de finale van Roland Garros stonden, was al een stevige verrassing. Het duo had zich amper een halfuur voor de deadline ingeschreven voor het gemengd dubbel en had nog nooit samen gespeeld.

 

Maar in de eerste set toonde het Belgisch-Noorse duo dat ze in Parijs goed op elkaar ingespeeld waren geraakt. Ze wisten een 5-3-achterstand in de eerste set uit en sleepten nog een tiebreak uit de brand.

 

Met enkele puike tussenkomsten aan het net kon Joran Vliegen een 5-2-voorsprong afdwingen, maar de Japanse Ena Shibahara en de Nederlander Wesley Koolhof klauwden nog terug. Met 5 punten op rij haalden ze de eerste set binnen.

 

Het leek het vertrouwen van Vliegen en Eikeri, die nochtans steun kreeg van haar landgenoot en halvefinalist Casper Ruud in de tribune, een deuk te geven. Zowel Vliegen als Eikeri gaf zijn opslagspelletje weg. 

 

Shibahara en Koolhof roken bloed en graaiden de grandslamtitel weg voor de neus van Vliegen en zijn Noorse partner. In het mannen dubbelspel werd de Vliegen met zijn vaste partner Sander Gillé uitgeschakeld in de achtste finales.

Vliegen: "Ik zou deze samenwerking graag voortzetten"

Joran Vliegen kon zijn eerste grandslamfinale niet afsluiten met een titel, maar had alleen maar mooie woorden over voor zijn Noorse partner. "Bedankt om met mij te spelen in Parijs", zei hij.

 

"We hebben ons als laatste ingeschreven en het was geweldig om dan toch een grandslamfinale te kunnen spelen. Ik zou deze samenwerking graag voortzetten", besloot de Limburger.

 

Ook Eikeri had duidelijk genoten van het avontuur op Roland Garros. "Het was leuk om samen te strijden", zei ze. "Het was een geweldige week."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:

Fase per fase

13:30

Vliegen en Eikeri kunnen hun opslagspel vasthouden en maken er 5-2 van. Komt er nog een remonte? Shibahara mag straks serveren voor de wedstrijd.

13:30

5-1

Shibahara en Koolhof komen dicht bij de overwinning. Koolhof laat niets liggen en loopt met zijn Japanse partner uit tot 5-1.

13:28

Eikiri en Vliegen hebben werk aan de winkel

13:25

Vliegen geeft ook opslag weg

Eikeri en Vliegen ondergaan nu de wet van de sterkte tegen de tweede reekshoofden. Het Japans-Nederlandse duo benutte zijn 2e van 2 breakpunten en staat 1-4 voor.

13:25
Shibahara en Koolhof staan twee breaks voor
13:21

Snelle break set 2

In het derde spelletje van de 2e set verliest Eikeri haar opslagspel op love. De opdracht voor haar en Vliegen wordt zo een pak moeilijker.

13:14

Set 1 gaat verloren

Het Belgisch-Noorse duo stak een hand uit naar de eerste set. Ze kwamen 1-4 achter, maar sleepten nog een tiebreak uit de brand.

Daarin liepen de twee 5-2 uit. Het momentum leek in het voordeel van Vliegen en Eikeri te kantelen, maar de 2e reekshoofden gaven zich niet gewonnen wonnen 5 punten op een rij.