Ga naar de inhoud

Stefanos Tsitsipas verovert in Mallorca eerste grastitel, Taylor Fritz mag vieren in Eastbourne

Roberto Bautista (42, 5)
Stefanos Tsitsipas (5, 2)
einde
4
set 1
6
6
set 2
3
62
set 3
77

Stefanos Tsitsipas heeft nog wat vertrouwen getankt voor Wimbledon. De Griekse nummer 6 van de wereld pakte in Mallorca zijn eerste titel op gras, door in de finale thuisfavoriet Roberto Bautista te verslaan. In Eastbourne versloeg Taylor Fritz zijn landgenoot Maxime Cressy in de finale.

Stefanos Tsitsipas (ATP-6) heeft zaterdag het ATP-toernooi van het Spaanse Mallorca gewonnen. In de finale troefde Tsitsipas de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-20) af met 6-4, 3-6 en 7-6 (7/2).

 

Het is voor de 23-jarige Griek de eerste ATP-titel op gras en de negende uit zijn nog prille carrière. 

 

Hij tankt daarmee vertrouwen voor het nakende grandslamtoernooi van Wimbledon, waar hij nog niet verder dan de vierde ronde geraakte. Bautista Agut telt tien triomfen op het ATP-circuit.  

Fritz pakt derde proftitel in Eastbourne

Taylor Fritz (ATP-14) heeft zaterdag mogen zegevieren in een Amerikaans onderonsje tegen Maxime Cressy (ATP-60) in de finale van het ATP-toernooi van het Britse Eastbourne. 


Underdog Cressy sleepte een driesetter uit de brand, maar moest finaal toch de duimen leggen: 6-2, 6-7 (4/7) en 7-6 (7/4) waren de setstanden.   


Fritz plaatste dankzij de felbevochten zege een derde ATP-trofee in de prijzenkast. Cressy, die ook Franse roots heeft, zal nog even geduld moeten uitoefenen om zijn rekening op het allerhoogste tennisniveau te openen.