Na stunt tegen Muguruza struikelt Minnen in tweede ronde over Chinese tiener

  Wimbledon

  Greet Minnen (143)
  Zheng Qinwen (28)
  4
  1
  6
  1
  2
  6

  Greet Minnen heeft geen vervolg kunnen breien aan haar puike partij tegen Garbine Muguruza. Ze verloor haar tweede duel op het Londense gras tegen de Chinese Qinwen Zheng (19), ook een verrassing in de tweede ronde. Na twee sets zat het avontuur van Minnen op Wimbledon erop. 

  Het was een partij tussen twee verrassingen uit de openingsronde. Minnen had ex-Wimbledon-winnares Garbine Muguruza (WTA-10) naar huis gestuurd, Qinwen haalde het bij haar debuut op het Londense gras tegen de Amerikaanse Sloan Stephens.

   

  De Chinese tiener staat zelf al op plek 52 op de wereldranglijst en bewees tegen Minnen een aardig stukje te kunnen tennissen. De 19-jarige snelde naar een 5-2-voorsprong in set 1. 

   

  Daarna rechtte Minnen nog even haar rug en de Belgische knokte terug tot 5-4, maar daarna maakte Qinwen het af. In de tweede set veroverde Minnen nog het eerste spelletje, maar daarna kuiste haar tegenstander alles op. 

   

  Na een uur en een kwartier tennissen was de partij voorbij. 

  "Ik wil een constante krijgen in mijn niveau"

  "Mijn tegenstander was echt heel sterk. Ze gaf me weinig kansen en serveerde heel sterk", vertelt Minnen. "Ze speelt ook wel een agressief spel. En ik haalde zelf ook niet het gehoopte niveau en heb geen oplossing gevonden."

   

  "Het was een volledig andere tegenstander dan Muguruza, een volledig andere match. Ik wou haar onder druk zetten, maar dat is vandaag niet gelukt."

   

  "Ik wil nu een constante krijgen in mijn niveau. Niet hier en daar eens een goeie match spelen, maar altijd."

  Gerelateerd: