Na regen komt zonneschijn voor David Goffin in tweede ronde

  Wimbledon

  David Goffin (66)
  Sebastián Báez (35, crown31)
  6
  1
  1
  6
  2
  2
  6
  3
  4

  De jonge Argentijn Sebastian Baez (ATP-35) heeft David Goffin weinig in de weg kunnen leggen in de tweede ronde van Wimbledon. Goffin (ATP-58) was duidelijk een klasse sterker dan het 21-jarig talent en won in drie korte sets. In de derde ronde speelt hij tegen de winnaar van het duel tussen Casper Ruud en Ugo Humbert.

  Regen boven Londen stelde alle duels met een uur uit. Ook de wedstrijd van David Goffin op baan 14 tegen Sebastian Baez. De jonge Argentijn is een talent, maar pas dit jaar proeft hij van het werk op grandslams. 

   

  Na de tweede ronde op de Australian Open en Roland Garros, lukte hetzelfde op Wimbledon, bij zijn eerste deelnames, maar opnieuw werd het ook het eindstation. 

   

  Goffin had in elke set de totale controle en was in elk aspect beter dan zijn tegenstander: meer winners, minder fouten, en een betere opslag. Na 32 minuten stond het 6-1 in de eerste set. 

   

  In set twee en drie ging Goffin telkens meteen door de opslag van Baez. Goffin pakte uit met goed tennis vanop zijn baseline en liet vooral met zijn forehand knappe slagen zien. Met een ace maakte hij het werk af.