Ga naar de inhoud
Elise Mertens moet spelen tussen de regenbuien door.

Elise Mertens veegt dreun weg en stoot door na opgave van Colombiaanse

 ma 27 juni 2022 19:32
Wimbledon
Camila Osorio (78)
Elise Mertens (29, 24)
einde
6
set 1
1
2
set 2
6
2
set 3
4

Elise Mertens (WTA-31) staat in de tweede ronde van Wimbledon. Onze landgenote kreeg een draai om de oren in de eerste set, maar herpakte zich. Toen ze de touwtjes in handen had, gooide haar opponente de handdoek in de ring.

Elise Mertens had weinig indruk gemaakt tijdens de voorbereidingstoernooien op Wimbledon. Integendeel.

 

Mertens begon dan ook met een klein hartje aan haar eerste wedstrijd en de gebruikelijke Wimbledon-ingrediënten - regenbuien en onderbrekingen - maakten het er niet makkelijker op.

 

Na een courtverhuizing wist Mertens niet van welke parochie ze was. Ze ging meteen door de opslag van Camila Osorio (WTA-63), maar verloor daarna elk servicegame: 6-1 na een halfuur.

 

In de tweede set waren de identieke rollen echter helemaal omgedraaid. Osorio kwam na een break op 2-1, maar stortte op haar beurt in: 2-6.

 

De derde set was gelijkopgaand tot Mertens de eerste break te pakken had. 

 

Die 2-4 was meteen ook het laatste spelletje na een slipper van haar tegenstander: 6-1, 2-6 en 2-4.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Zo'n blessure wens je niemand toe"

"Het was een moeilijke match, zeker om mijn ritme te vinden door de regen", reageerde Elise Mertens.

 

"Ik ben blijven vechten en jammer genoeg liep zij een blessure op. Ik had wel het gevoel dat ik toen beter aan het spelen was, maar dat wens je niemand toe."

 

Mertens heeft een matige voorbereiding achter de rug. "Het waren niet de meest succesvolle weken en dat mag ook gezegd worden. Maar ik probeer hier te schitteren."

Fase per fase

19:01

Mertens veert weer op: 6-2

Het heeft even geduurd, maar de motor van Elise Mertens lijkt op toerental te komen. Ze won vier spelletjes op een rij om de tweede set op haar naam te schrijven. Kan ze het momentum meenemen naar de beslissende set.

18:31

Mertens verliest eerste set

De regenpauze bij een 1-1-stand heeft Elise Mertens geen deugd gedaan. Nadat ze ook nog eens moesten verhuizen van terrein, kwam Mertens niet meer in haar spel. Ze won geen spelletje meer en verloor de eerste set met 6-1.