Elise Mertens knokt zich naar derde ronde Wimbledon na thriller in beslissende set

  Wimbledon

  Panna Udvardy (81)
  Elise Mertens (42, crown24)
  6
  1
  3
  6
  5
  2
  7
  7
  5
  3
  7

  Na een felbevochten strijd staat Elise Mertens in de derde ronde van Wimbledon. In de beslissende set - door de duisternis pas vandaag afgewerkt - klopte de Belgische de Hongaarse Panna Udvardy (WTA-100) met 7-5. Nu wacht Angelique Kerber.

  Een rollercoaster in Londen. Elise Mertens leek er een korte beslissende set van te maken tegen Panna Udvardy, maar dat draaide uiteindelijk anders uit.


  Ondanks een vroege break en 4-2-voorsprong gaf Mertens, die gisteren al twee matchpunten redde, de bonus nog uit handen. In het negende spelletje leek de Belgische alsnog de beslissing af te dwingen door op 0-40 te komen. Alleen knokte Udvardy zich helemaal terug en kwam de Hongaarse zowaar op voorsprong.

   

  Mertens hield het hoofd koel en serveerde zich onder druk op gelijke hoogte. In de volgende game slaagde de Belgische er wél in om een break te forceren.

   

  Mertens trok in het beslissende (opnieuw een lang) spelletje de zege over de streep. Straf: ze staat zo voor de 18e keer op rij in de derde ronde van een Grand Slam. Geen enkele andere actieve speelster op het circuit kan zo'n reeks voorleggen.

  "Zo zie je maar, je moet knokken tot de laatste bal"

  "Het was een rare match, maar de laatste bal telt en die heb ik gelukkig kunnen winnen", vertelt Mertens na haar lange match. "Ik had twee matchballen tegen in die tweede set, maar ik bleef gewoon proberen. En zo zie je maar, je moet knokken tot de laatste bal."

   

  "Op sommige dagen lukt het gewoon minder goed en dan is het de kunst om het hoofd koel te houden. Natuurlijk moet het de volgende matchen beter, dat weet ik zelf ook. Ik ben blij met de vechtlust die ik heb laten zien."

   

  Nu wacht Kerber, een ex-winnares op Wimbledon. "Het is iemand die de snelheid van haar tegenstander goed gebruikt. Ze heeft hier heel veel ervaring. Ik ga er vol voor. Ik denk dat op dit moment alles kan in die match. Ik zal ook bevrijd moeten spelen om een kans te hebben."

  Gerelateerd: