David Goffin schiet uitstekend uit de startblokken op Wimbledon

  Wimbledon

  David Goffin (61)
  Radu Albot (116)
  6
  1
  2
  6
  2
  2
  7
  7
  3
  6
  5

  David Goffin  heeft geen set laten liggen in zijn eerste ronde op Wimbledon. Tegen de Moldaviër Radu Albot toonde de Luikenaar dat hij hersteld is van de heupblessure die hem op Roland Garros nog parten speelde. 

  Met veel matchritme was Goffin niet naar The All England Club afgezakt. Door de heupblessure, die hem op Roland Garros nekte, speelde hij slechts één match op gras als voorbereiding: in Halle verloor hij meteen tegen nummer 1 van de wereld Daniil Medvedev.

   

  Gelukkig kreeg onze landgenoot in de eerste ronde op Wimbledon een haalbaardere kaart voorgeschoteld: de Moldaviër Radu Albot, die dit seizoen nog geen match had gewonnen op gras.

   

  Goffin begon gezwind aan de partij tegen de kwalificatiespeler en haalde de eerste twee sets vlot binnen met 6-2. 

   

  In de derde set kwam Albot een dubbele break voor, maar Goffin liet zich niet van de wijs brengen. Met een uitstekende opslag dwong hij een tiebreak af. Albot kon nog drie matchpunten overleven, maar bij de vierde matchbal was het raak voor Goffin. 

   

  In de volgende ronde neemt hij het op tegen de Argentijn Sebastian Baez (ATP 35), die in mei zijn eerste ATP-titel veroverde op het gravel van Estoril.

  Goffin: "Zege in drie sets is altijd een goede start"

  "Een overwinning in drie sets, dus ik ben tevreden", reageerde Goffin. "Ik heb hier vorig jaar niet gespeeld (door een enkelblessure) en het jaar daarvoor ook niet (geen Wimbledon door corona), dus het is leuk om terug te zijn."

   

  "Ik had fysiek wat twijfels, maar een zege in drie sets is altijd een goed begin van een grandslamtoernooi. Ik heb een solide match gespeeld. Ik was geconcentreerd en rustig."

   

  De Argentijn Sebastian Baez is zijn volgende tegenstander. "Ik ken hem niet goed, want hij is er nog niet zo lang. Hij is snel opgeklommen en speelde onlangs nog de Next Gen Finals. Hij beweegt snel en is zeer agressief, dus het wordt niet gemakkelijk. Ik zal mijn beste tennis moeten spelen om hem te kloppen."