Ga naar de inhoud

Casper Ruud sneuvelt op Wimbledon, dient gouden kans zich aan voor Goffin?

Casper Ruud (9, 3)
Ugo Humbert (36)
einde
6
set 1
3
2
set 2
6
5
set 3
7
4
set 4
6

Casper Ruud, vorige maand nog finalist op Roland Garros, heeft de tweede ronde op Wimbledon niet overleefd. De nummer 6 van de wereld verloor in vier sets van het Franse talent Ugo Humbert. Een interessante wending voor David Goffin, wiens tabelkwart plots helemaal open ligt.

Gravelspecialist Casper Ruud speelde zich vorige maand in Parijs nog (bijna) naar de tennishemel. 

 

De Noor verloor weliswaar de finale op Roland Garros van de onvermijdelijke Rafael Nadal, maar bevestigde er wel zijn status als wereldtopper.

 

Maar gras is geen gravel, zo bleek vandaag in de wedstrijd tussen Ruud en de jonge Fransman Ugo Humbert in de tweede ronde in Londen. 

 

In de eerste set leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor Ruud, die de bij momenten onstuimige Humbert een 6-3-setverlies aansmeerde.

 

Maar daarna draaide Humbert de rollen helemaal om. Met drie setwinsten op een rij - 2-6, 5-7 en 4-6 - kegelde hij het derde reekshoofd er genadeloos uit.

 

 Humbert staat zo voor de tweede maal in zijn carrière in de derde ronde, in 2019 raakte hij nog een ronde verder.

Tabelkwart ligt open voor David Goffin

Met Ruud verdwijnt de hoogst gerangschikte speler uit de tabelkwart van David Goffin. Een interessante wending voor onze landgenoot, die tot en met de kwartfinales nog maar twee reekshoofden kan tegenkomen: Cameron Norrie (9e reekshoofd) en Frances Tiafoe (23e reekshoofd). Een gouden kans?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.