Alison Van Uytvanck kan niet stunten tegen Britse chouchou Raducanu

  Wimbledon

  Alison Van Uytvanck (40)
  Emma Raducanu (66, crown10)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Alison Van Uytvanck heeft haar goede vorm op gras niet kunnen verzilveren op Wimbledon. Tegen Emma Raducanu, de Britse publiekslieveling, moest ze in twee felbevochten sets de duimen leggen.

  Hun voorbereiding kon niet anders lopen: Alison Van Uytvanck pakte de voorbije weken twee WTA-titels op gras, Emma Raducanu moest in Eastbourne geblesseerd opgeven en begon met twijfels op Wimbledon.

   

  Maar de 19-jarige Britse, die vorig jaar de top bestormde door de US Open te winnen, maakte een zekere indruk tegen Van Uytvanck. Raducanu, die vorig jaar aan haar tennissprookje begon op the All England Club, kon de eerste break van de wedstrijd versieren.

   

  Van Uytvanck sloeg wel meteen terug, maar een tweede break op rij lanceerde Raducanu naar setwinst. Ook in de tweede set was Van Uytvanck zeker niet kansloos, maar ze gaf haar break uit handen.

   

  Vooruitgestuwd door het Britse publiek maakte Raducanu het af in twee sets. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Française Caroline Garcia of haar landgenote Yuriko Miyazaki.

   

  Voor Van Uytvanck eindigde Wimbledon al voor de 5e keer in 8 deelnames in de eerste ronde. Ook in 2015, 2016, 2017 en 2021 was de eerste horde te hoog. Van Uytvanck komt wel nog in actie in het dubbelspel.

  "Lichaam zegt dat het even genoeg geweest is"

  "Na zoveel matchen en weinig rust was dit er te veel aan", analyseerde Alison Van Uytvanck haar nederlaag. "Fysiek was ik niet fris genoeg."

   

  "Ik heb er alles uitgehaald en dit was zeker niet mijn beste niveau, al was het ook niet heel slecht. Emma ging ook heel goed om met de omstandigheden en de druk."

   

  Heeft Van Uytvanck dan iets te veel hooi op haar vork genomen? "Hier raap je geen punten en dat speelde enorm mee. Waar ik punten kon pakken, wilde ik spelen. Maar nu zegt het lichaam dat het even genoeg geweest is."

  Fase per fase

  1. 18 uur 28. 4-6. Centre Court kraait van de pret: na ruim 50 minuten heeft Emma Raducanu de eerste set gewonnen. Beide speelsters wonnen met veel moeite hun eerste service, daarna ging het vlotter. Tot 3-3 toch, want toen kregen we 3 breaks op een rij. Raducanu zat bij 4-5 in poleposition en won de eerste set bij haar tweede setbal.  .