Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Zanevska en Zimmermann nemen hun eerste horde in dubbelspel Roland Garros

 wo 25 mei 2022 17:35
1e ronde dubbelspel roland garros (v)
Katarzyna Kawa (197)
Tereza Mihalíková
Maryna Zanevska (251)
Kimberley Zimmermann
einde
1
set 1
6
6
set 2
3
1
set 3
6

Maryna Zanevska heeft aan de zijde van Kimberley Zimmerman haar uitschakeling in het enkelspel doorgespoeld. Het Belgische duo klopte na een driesetter het Pools-Slowaakse duo Kawa-Mihalikova en staat zo in de tweede ronde van Roland Garros.

In het enkelspel ging Zanevska maandag onderuit na twee korte sets tegen de Chinese Zheng, in het dubbelspel kon de Belgische nummer 62 van de wereld in het enkelspel revanche nemen aan de zijde van Kimberley Zimmermann, de nummer 76 van de wereld in het dubbelspel.

 

De Belgen begonnen uitstekend tegen Katarzyna Kawa en Tereza Mihalikova, een Pools-Slowaaks duo, en pakten vlot de eerste set met 6-1. In de tweede set draaiden Kawa en Mihalikova de rollen om: 6-3.

 

In de beslissende derde set gingen de Belgen al snel door de opslag van hun tegenstanders. De toon was meteen gezet voor een vlotte setwinst, want na nog een break stond uiteindelijk een 6-1-setwinst op het bord.

 

Zanevska en Zimmermann staan zo in de tweede ronde van Roland Garros, voor beide speelsters een primeur. In die tweede ronde wacht er vrijdag wel een pittig duo: de Nederlandse Demi Schuurs en de Amerikaanse Desirae Krawczyk, de vijfde reekshoofden in Parijs.

Eerste grandslamsucces voor Zimmermann: "Formidabele ervaring"

De 26-jarige Zimmermann boekte zo haar allereerste zege op een grandslamtoernooi. "Dit is geweldig!", gaf ze na afloop te kennen. "Voor een Belg is Roland Garros het toernooi waarvan je als kind droomt om eraan deel te nemen. Het is ook het meest gevolgde toernooi."

 

"Het was een formidabele ervaring voor mij. Mijn familie en vriend waren erbij. Ik speelde een goede wedstrijd, was niet te nerveus en hield mijn spelniveau vast van begin tot einde. Samen met Maryna winnen, waar ik het goed mee kan vinden, is echt leuk." 

 

Zimmermann kwam pas vorig jaar piepen met een eerste dubbeltitel op het WTA-toernooi van Palermo met de Nieuw-Zeelandse Erin Routcliffe. "Ik speelde eerst in het enkel en het dubbel, maar in het ITF-circuit."

 

"In volle coronapandemie maakte ik een moeilijke periode door. Het was heel moeilijk om te reizen voor de kleinste toernooien in de tenniswereld. En aangezien mijn dubbelspelrangschikking me toeliet tot bepaalde WTA-toernooien, zette ik de stap. En tot nu toe doe ik het vrij goed", glimlachte ze. 

Gerelateerd: