Ga naar de inhoud

Na Maryna Zanevska plaatst ook Elise Mertens zich voor de kwartfinales in Straatsburg

Elise Mertens (29, 4)
Anna-Lena Friedsam (112)
einde
7
set 1
5
7
set 2
5

De Belgische vrouwen tanken in Straatsburg nog snel wat vertrouwen met het oog op Roland Garros. Elise Mertens had het tegen de Duitse Anne-Lena Friedsam, niet eens in de top 200 van de wereld, wel niet onder de markt.

Anna-Lena Friedsam stond ooit in de top 50, maar nu is ze afgezakt naar de 207e plaats op de wereldranglijst. Toch was het geen eitje voor Elise Mertens, ook al begon ze aan de match met een break.

 

Maar Friedsam brak meteen terug en halverwege de set moest Mertens zelf opnieuw 2 breakpunten wegwerken. Dat lukte en in een lang 11e spelletje trok Mertens het laken naar zich toe en even later ook de set.

 

In de 2e set regende het aanvankelijk breaks, maar daarna herhaalde de geschiedenis zich. Opnieuw was het 11e spelletje eindeloos lang en opnieuw viel het dubbeltje aan de kant van Mertens, die nu niet meer losliet.

 

"Het was een lastige partij", vertrouwde Mertens toe aan Belga. "Ze is misschien weggezakt op de WTA-ranking, maar dat weerspiegelt haar niveau niet. Ze kan het spel goed dicteren."

 

"Ik vond een beter ritme en kwam beter in het spel. Ik maakte weinig directe fouten en serveerde goed. Ik las het spel goed en bewoog ook beter en beter, wat belangrijk is op gravel."

Ik las het spel goed en bewoog ook beter en beter, wat belangrijk is op gravel.

Elise Mertens

In de kwartfinales speelt Mertens tegen de Sloveense Kaja Juvan (WTA-81). Het wordt hun eerste confrontatie. Als Mertens wint, treft ze in de halve finales mogelijk Maryna Zanevska.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.