Ga naar de inhoud

Geblesseerde David Goffin kan niet opboksen tegen Hubert Hurkacz en verlaat Roland Garros

Roland Garros

David Goffin (100)
Hubert Hurkacz (16, crown12)
5
1
7
2
2
6
1
3
6

Geen plaats in de 1/8e finale voor onze landgenoot David Goffin op Roland Garros. Hij verloor in zijn partij van de Pool Hubert Hurkacz (ATP-13) na drie vrij snelle sets: 5-7, 2-6 en 1-6. Goffin had naar mate de wedstrijd vorderde ook last van zijn heup.

Goffin en Hurkacz kennen elkaar door en door, ze zijn namelijk trainingspartners van elkaar. De eerste set was dan ook vrij gelijkopgaand. Pas in het ultieme slot ging Hurkacz even op het gaspedaal staan en haalde hij uiteindelijk de eerste set binnen: 5-7.

 

De aardig spelende Goffin was toch van slag door dat setverlies en raakte nadien nooit meer in zijn vertrouwde ritme. Hurkacz nam overduidelijk de bovenhand en gaf in set 2 en 3 samen nog slechts 3 spelletjes uit handen. Goffin hinkte ook regelmatig en had veel last van zijn heup.

 

Hurkacz plaatst zich zo relatief eenvoudig voor de 1/8e finales in Parijs en neemt het daarin op tegen de Italiaan Lorenzo Sonego of de Noor Casper Ruud. Voor Goffin zit het er in Parijs onverbiddelijk op. 

 

Na afloop bevestigde David Goffin ook dat hij na zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen Frances Tiafoe al sukkelde met een pijnlijke linkerheup en sindsdien niet veel kon trainen. Goffin gaf aan dat er nu een rustperiode volgt en hij zich nadien optimaal hoopt voor te bereiden op het grasseizoen.

David Goffin: "Kon gewoon niet meer bewegen"

Na afloop gaf een aangeslagen David Goffin zijn visie op de voorbije wedstrijd: "Aan het einde van de eerste maakte ik een verkeerde beweging", opende hij zijn relaas. "Tegen Tiafoe bezeerde ik mijn linkerheup al en op dat moment verergerde het nog."

 

"Ik zat prima in de wedstrijd en wilde al mijn fans die aanwezig waren ook niet ontgoochelen. Uiteindelijk was het een onmogelijke missie om het Hurkacz moeilijk te maken, een "mission impossible". Ik had te veel pijn."

 

"Goed bewegen lukte niet meer. Dat is balen, maar er is niets wat ik er nu nog aan kan veranderen."

 

Er zullen nu onderzoeken volgen: "Ik weet nog niet exact wat ik heb. Ik kom recht van het veld. De pijn zit ter hoogte van mijn adductoren, in mijn linkerheup." 

 

"We gaan de onderzoeken afnemen en dan zien we wel. Ik hoop dat ik snel weer op de been ben."

Het punt van de wedstrijd

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. 18 uur 21. Hurkacz naar 4e ronde. Geen mirakel meer voor David Goffin. Ook in het laatste opslagspelletje is Hubert Hurkacz een maatje te groot en slaat hij zich binnen de 2 uur naar de 1/8e finales in Parijs. In de volgende ronde ontmoet hij Ruud of Sonego. .
 2. 18 uur 16. Er lijkt geen 1/8e-finale in te zitten voor Goffin. Hurkacz laat zien waarom hij dicht bij de beste 10 spelers van de wereld aanschurkt en speelt onze landgenoot bij momenten van het kastje van de muur. De Pool gaat opnieuw door de opslag van Goffin: 1-5. Het einde is in zicht. .
 3. 18 uur 01. Worst-case-scenario voor Goffin. Hurkacz wint meteen het opslagspelletje van onze landgenoot. Een valse start - met mogelijke comeback in gedachten. .
 4. 17 uur 42. Goffin staat 0-2 in het krijt. Ook de tweede set gaat naar Hurkacz. De Poolse krachtpatser "overpowered" Goffin met zijn gewichtige slagen. Op naar de derde set, kan Goffin zijn uitstekende techniek nu wel verzilveren? .
 5. 17 uur 40. Goffin lijkt niet volledig te herstellen van de domper in set 1. Onze landgenoot kijkt na enkele frustrerende games tegen een achterstand van 1-4 aan. Goffin mag opslaan om het tij te keren. .
 6. 17 uur 22. Eerste set gaat naar Hurkacz. Na 50 minuten spelen, kraakt David Goffin dan toch. Door een late break gaat zijn Poolse tegenstander aan de haal met de eerste set (7-5). .
 7. 16 uur 45. Goffin 3-3 Hurkacz. Tegen je trainingsmakker spelen heeft zo zijn voor- en nadelen. Jij kent zijn zwakke plekken, maar hij die van jou ook. Zo houden ook Goffin en Hurkacz elkaar in evenwicht in een gebalanceerd wedstrijdbegin.  .
 8. 16 uur 23. De eerste game gaat naar Hurkacz. Al had die heel wat voeten in het gravel. Goffin zette de Pool meteen stevig onder druk en naderde twee keer tot op een deuce. Goed begonnen, is half gewonnen? .
 9. 16 uur 17. Start! David Goffin wandelt het Parijse gravel op. Onze landgenoot maakt zich op voor de derde ronde van Roland Garros. Met "oude" bekende Hubert Hurkacz kijkt hij een stevige tegenstander in de ogen. .
 10. 28-05-2022.
 11. 13 uur 41. David speelt heel goed momenteel. Sinds de start van het gravelseizoen heeft hij zijn topniveau weer gevonden. Hij is weer een gevaarlijke speler. Het zal knokken worden. . Hubert Hurkacz.
 12. 11 uur 41. Ik zal moeten spelen zoals in Rome. Ik zal proberen hem veel te laten lopen en hem uit te putten, zoals tegen Tiafoe. Het wordt een mooie wedstrijd. David Goffin.
 13. 11 uur 41.
 14. 11 uur 38. "Hubi" is een zeer aardige speler, waarschijnlijk een van de aardigste op het circuit. Hij verblijft in Monaco, waar we vaak samen trainen. David Goffin.