Ga naar de inhoud

Ex-nummer 1 Naomi Osaka moet Roland Garros al in de eerste ronde verlaten

Roland Garros

Amanda Anisimova (243, crown27)
Naomi Osaka (69)
7
1
5
6
2
4

Naomi Osaka heeft ook dit jaar niet veel plezier beleefd aan Roland Garros. De ex-nummer 1 van de wereld is weggezakt naar de 38e plaats, nadat ze 2 breaks had genomen om haar mentale gezondheid te bewaken. Vorig jaar in Parijs kwamen die problemen aan het licht, ze stapte toen na één match uit het toernooi.

Viervoudig grandslampkampioen Osaka kwam niet topfit naar Parijs, ze sukkelt wat met haar achillespees, die getapet was. Tegenstander Amanda Anisimova was ook geen cadeau. De 20-jarige Amerikaanse bereikte in 2019 de halve finales op de gemalen baksteen van Roland Garros.

In januari was Anisimova ook al de betere van Osaka op de Australian Open. Osaka sloeg liefst 8 dubbele fouten. Drie keer verloor ze haar opslag in set 1, die met 2 breaks net iets beter deed.

In de tweede set was een dubbele fout op een breakpunt fataal in het zevende spelletje. Osaka kwam 0-40 voor in het volgende spel, maar Anisimova hield alsnog stand. Zo stond er na 1,5 uur 7-5, 6-4 op het bord.

Osaka nam al 6 keer deel in Parijs, nooit raakte de winnares van de US Open 2018 en 2020 en de Australian Open 2019 en 2021 er verder dan de derde ronde. In Melbourne ging ze er dit jaar in de 1/16e finales uit. 

Anisimova treft in de tweede ronde de Kroatische Donna Vekic (WTA-100). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.