Ga naar de inhoud
Roland Garros
WTA klassement
naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4075
8
Karolína Muchová
3651
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Elise Mertens botst op ijzersterke tiener Cori Gauff in 4e ronde Roland Garros

 zo 29 mei 2022 15:51
Roland Garros, 4e ronde
Elise Mertens (29, 31)
Coco Gauff (3, 18)
einde
4
set 1
6
0
set 2
6

Elise Mertens is als laatste landgenoot in het enkelspel gesneuveld op Roland Garros. Mertens kon in de eerste set lang gelijke tred houden tegen de 18-jarige sensatie Cori Gauff, maar werd daarna weggeblazen: 4-6, 0-6.

Na haar vlotte zege in haar derde ronde in Parijs kon Elise Mertens met ambitie haar vierde ronde ingaan. Daar trof ze met Cori "Coco" Gauff wel een 18-jarige tennissensatie, die in de tweede ronde Alison Van Uytvanck al naar huis had gestuurd.

 

Maar Mertens toonde in de eerste set dat ze de laatste tijd goed op dreef is. Tot tweemaal toe ging ze door de service van de Amerikaanse, al had die laatste wel telkens een antwoord in huis. 

 

Tot 4-5 bleven beide speelsters daarna "on serve", maar op het slechtst mogelijke moment moest Mertens opnieuw een break toestaan. Gauff pakte zo de eerste set: 4-6. 

 

In de tweede set greep Gauff al snel het momentum. Bij Mertens begonnen de frustraties zich op te stapelen, de Belgische worstelde met zichzelf. Gauff trok er zich niets van aan en stormde in sneltempo en met tweemaal een "love game" naar een 0-4-voorsprong.

 

Mertens moest hopen op een mirakel, maar dat kwam er niet. Gauff maakte het met krachtig en solide tennis genadeloos af: 0-6. Voor Mertens, de laatste landgenoot in het enkelspel in Parijs, zit het toernooi er zo op. In het dubbelspel komt ze wel nog in actie.

Mertens-Gauff
15:50
Over en uit voor Mertens

Mertens heeft het tij niet meer kunnen keren. Gauff werkt de set onverstoord af en smeert Mertens nog een bagel aan. Roland Garros zit er zo op voor onze landgenote, Gauff promoveert zich meteen tot outsider voor de titel.

15:41
Mertens heeft mirakel nodig

Opnieuw geeft Mertens een opslagspelletje uit handen. Bij Gauff is er veel meer overtuiging te zien, de Belgische worstelt met zichzelf. Mertens moet nu op een mirakel hopen.

15:40
Gauff speelt veel regelmatiger. Een dubbele break ophalen wordt moeilijk voor Mertens.
Dirk Gerlo
15:35

Met een nieuwe love game, nu op eigen opslag, raast Gauff gewoon verder. Mertens kan haar ergernissen niet wegsteken, als ze niet snel een antwoord vindt op het krachtige spel van de Amerikaanse tiener, zit haar Roland Garros er straks op.

15:32
Gauff breakt met love game

Het pantser van Mertens begint meer en meer barsten te vertonen. Een gefrustreerde Mertens stapelt de fouten op en krijgt een break op "love" aangesmeerd. 0-2 voor Gauff, alarmfase rood bij Mertens.

15:23
Gauff wint de eerste set

De eerste set gaat naar Cori Gauff na een felle strijd. Mertens leek de bovenhand te hebben bij het laatste punt, maar het is de Amerikaanse die er toch 6-4 van maakt. 

15:14

De druk stijgt want Gauff staat 5-4 voor. Blijft Mertens in de eerste set?

15:13
Elise Mertens is een heel goede wedstrijd aan het spelen.
Dirk Gerlo
14:59
3-3

Beide speelsters hebben het moeilijk om hun opslagspelletjes te winnen. Na een paar breaks op een rij is het 3-3 tussen Mertens en Gauff.

14:58
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:44

Mertens is uitstekend begonnen aan haar vierderondewedstrijd. Ze gaat in het derde spelletje meteen door de opslag van Gauff en leidt 2-1.

14:35

Mertens en Gauff zijn in een matig gevuld Court Philippe Chatrier begonnen aan hun wedstrijd. Plaatst Mertens zich voor het eerst voor de kwartfinales van Roland Garros?

13:13
Vorig jaar werd ik uitgeschakeld in de kwartfinales en toen was ik erg ontgoocheld. Nu voel ik me een betere speelster dan toen.
Cori Gauff
13:12
2e duel tegen Gauff

Mertens en Gauff spelen op Roland Garros voor de tweede keer tegen mekaar. Het eerste duel was een echte thriller, vorig jaar in Eastbourne. Gauff haalde het toen met 0-6, 7-6 en 7-5.


Neemt Mertens vandaag revanche?