Ga naar de inhoud

Roland Garros

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

David Goffin staat in de tweede ronde van Roland Garros na viersetter

 di 24 mei 2022 16:25
eerste ronde roland garros (m)
Jirí Lehecka (31)
David Goffin (111)
einde
4
set 1
6
6
set 2
4
4
set 3
6
4
set 4
6

Wat zal het deugd doen! Na anderhalf jaar weet David Goffin opnieuw hoe een zege op een grandslamtoernooi smaakt. Goffin won in de eerste ronde tegen de Tsjech Jiri Lehecka in vier sets.

Aangevuurd door heel wat Belgische fans begon David Goffin op dag drie van Roland Garros aan zijn toernooi. "Waar is dat feestje", rolde meermaals over de tribune van court 11. De eerste set begon als een feestje. Goffin liep uit tot 4-0, maar moest toch nog even geconcentreerd blijven toen Lehecka door zijn opslag ging.

 

Maar de Tsjech maakte veel te veel unforced errors. Goffin won met 6-4 de eerste set. In set twee draaide de Tsjech de rollen om. Goffin moest bij 4-5 serveren om in de set te blijven, maar dat mislukte.

 

Groot was het verschil tussen Goffin en Lehecka eigenlijk nooit, maar Goffin greep wel al zijn kansen om door de opslag van zijn tegenstander te gaan. Dat lukte zowel in set drie als vier twee keer.  Dat was telkens een keer meer dan Lehecka.

 

Na twee uur en 48 minuten maakte Goffin het af. Lecheka dacht nog even dat de bal buiten was, maar dat was ijdele hoop. In de tweede ronde treft Goffin de winnaar van het duel tussen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 27) en de Fransman Benjamin Bonzi (ATP 52).

Goffin: "Niet in de positie om te beweren dat ik kwartfinale zal spelen"

David Goffin was zichtbaar tevreden na zijn eerste ronde. "Opgelucht, neen. Wel blij", vertelde hij. "Ik wou deze eerste ronde winnen. Het voelt goed om nog eens te winnen op een grandslamtoernooi." 

 

"Het is een beetje in de lijn van de voorbije weken, met goede matchen en met de continuïteit. Het voelt altijd goed om een mindere periode te kunnen afsluiten, maar daar heb ik niet te veel aan gedacht."

 

"Het gaat me hier niet om het resultaat, maar om de attitude waarmee ik op de baan sta en hoe ik mijn spel kan ontwikkelen. Voor de rest bekijk ik het match per match. Ik ben niet in een positie om hier te beweren dat ik de kwartfinales zal spelen." 

Fase per fase

16:28

Met een bal op de lijn maakt Goffin het af!

David Goffin staat verdiend in de volgende ronde. De beslissing viel toen Goffin bij een 3-3-stand door voor de tweede keer door de opslag van Lehecka ging. Zo kon Goffin het afmaken op zijn eigen opslag bij een 4-5-stand. 

Goffin kreeg twee matchpunten en maakte het meteen af met een bal op de lijn. Tot groot jolijt van de vele Belgische fans in de tribunes.

15:44

Set drie is kopie van de eerste

David Goffin staat opnieuw op voorsprong. Net als in de eerste set ging hij meteen door de opslag van Lehecka. Dat deed hij over in het derde spelleltje, waardoor hij op een 4-0-voorsprong kwam. Daarna moest hij ook wel een opslagspel inleveren, maar dat deerde onze landgenoot niet meer. 

Goffin sloeg dubbel zoveel winners en beperkte het aantal fouten. 

15:03

Bordjes weer in evenwicht

In een evenwichtige tweede set trok Goffin uiteindelijk aan het kortste eind. Hij ging bij 1-1 nochtans als eerste door de opslag van de Tsjech, maar gaf die break meteen weer uit handen.


Bij 5-4 moest hij zo serveren om in de set te blijven, maar dat lukte niet. Hij kwam 40-15 achter en het eerste setpunt was meteen het juiste voor Jiri Lehecka. 

14:33

Goffin wint eerste set

David Goffin heeft een goede start gemaakt. Hij ging meteen door de opslag van Lehecka en deed dat nog eens over in het derde spel. Zo liep hij snel 4-0 uit.  Bij 5-3 moest hij zelf zijn opslag inleveren, maar dat weerhield hem niet om de eerste set naar zich toe te trekken. 

Lehecka maakte nochtans meer winners, maar deed zichzelf te vaak de das om met unforced errors.