Ga naar de inhoud
ATP klassement
naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

David Goffin maalt niet om verloren 1e set en stuurt Frances Tiafoe in 3 uur naar huis

 do 26 mei 2022 15:45
Roland Garros
Frances Tiafoe (16, 24)
David Goffin (108)
einde
6
set 1
3
61
set 2
77
2
set 3
6
4
set 4
6

David Goffin staat in de derde ronde van Roland Garros. Onze landgenoot omzeilde een lastige, maar haalbare klip. Goffin, nummer 48 van de wereld, klopte de twee keer zo hoog geplaatste Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-24) in 4 sets: 6-3, 6-7 (1/7), 2-6, 4-6.

De Amerikaanse hardhitter Tiafoe begon ijzersterk aan de wedstrijd. Bij Goffin daarentegen haperde zijn opslagspel. Bij 2-1 moest Goffin zijn opslag inleveren en daar herstelde hij niet meer van. Tiafoe demonstreerde bij momenten met knappe winners en drop-shots.

 

De netrand speelde een rol op het einde van set twee. Bij 5-5 en 30-30 sloeg Goffin de bal tegen de netrand. Tiafoe kon alleen nog toekijken en zag de bal nipt binnen vallen. Geen kans om op 5-6 te komen voor de Amerikaan. Het werd een tiebreak en daarin heerste Goffin.

 

Dat werd een keerpunt, want de setwinst gaf Goffin zichtbaar vertrouwen, terwijl Tiafoe meer en meer fouten ging maken en niet meer kon rekenen op zijn opslag.

 

Goffin domineerde set drie en vier. Tot groot jolijt van het Belgische publiek. "Het publiek was fantastisch", gooide Goffin na de wedstrijd met bloemetjes. 

 

"In de eerste set moest ik me aanpassen aan zijn goede forehand en opslag. Pas in de tweede helft heeft mijn opslag me geholpen. Daarna ging het beter en beter. Mijn tegenstander werd een beetje vermoeid en dus wist ik dat ik kansen zou krijgen om door zijn opslag te gaan."

Fase per fase
15:43
Goffin maakt het af na 3 uur in 4 sets

David Goffin staat in de derde ronde. Een break in het negende spel van de 4e set volstond. De Belg maakte het af bij zijn tweede matchpunt. De vreugde bij Goffin is enorm.

15:01
Set drie is opnieuw voor Goffin

Na 48 minuten zit de derde set er op. David Goffin heeft die overtuigend gewonnen met 6-2. Tiafoe moet deze setnederlaag vooral bij zichzelf zoeken. Zijn opslag haperde serieus en hij maakte veel te veel fouten. De Amerikaan moest drie keer zijn opslagspel inleveren.


14:13
David Goffin herstelt het evenwicht en dankt de netrand

David Goffin zit opnieuw helemaal in de wedstrijd. Hij heeft er wel voor moeten knokken...en kreeg een beetje hulp van de netrand op een belangrijk moment. Bij 5-5 en 30-30 sloeg Goffin de bal tegen de netrand. Tiafoe kon alleen nog maar toekijken en zag de bal nipt binnen vallen. 


De Amerikaan kon er na de 6-5 voor Goffin wel nog 6-6 van maken, maar in de tiebreak was Goffin heer en meester: 7-1. 

13:15
Goffin verliest de eerste set

David Goffin moet achtervolgen in zijn tweede ronde in Parijs. De Amerikaan Tiafoe heeft de eerste set gewonnen met 6-3. Goffin moest bij 2-1 zijn opslag inleveren en maakte dat niet meer goed, tegen Tiafoe, die erg goed speelde. Op het einde liet hij zien erg compleet tennis te kunnen spelen met drop-shots en knappe winners.

Bij Goffin draaide zijn eerste opslag niet.


08:29
2e duel na vrouwenwedstrijd om 11 uur

David Goffin werkt zijn wedstrijd vandaag af op het Court Simonne-Mathieu. Voor Tiafoe-Goffin spelen eerst nog Leolia Jeanjean en Karolina Pliskova vanaf 11 uur hun wedstrijd van de 2e ronde in het vrouwen enkelspel. Goffin wordt rond 12.30 u op het terrein verwacht.

25/05/22
21:50
Goffin tegen hardhitter Tiafoe in ronde 2

David Goffin (ATP-48) weet dat hij in de tweede ronde van Roland Garros met de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-27), begin deze maand finalist in Estoril, een sterke tegenstander treft. "Maar het is wel een haalbare kaart", verklaarde de 31-jarige Belg gisteren.

"Moeilijk wordt het wel. Het is misschien niet zijn natuurlijke ondergrond, maar Tiafoe heeft altijd al goed gespeeld op gravel. Hij serveert goed, glijdt goed over het gravel,  heeft een vrij zware forehand en kan met zijn backhand, die hij vroeg neemt, in het terrein komen. Hij beschikt over alle wapens die hij nodig heeft op deze ondergrond. Dat hij in Estoril de finale bereikte, heeft me dan ook helemaal niet verbaasd. Hij kan zo'n toernooi winnen."

Zelf zit Goffin na een moeilijke start van het seizoen weer op het goede spoor. "Het was vooral door een gebrek aan matchritme dat ik wedstrijden verloor. Bij het begin van het gravelseizoen won ik wel een paar wedstrijden op een rij en was ik vertrokken."