Ga naar de inhoud

3e keer, niet goede keer: Zanevska strandt weer in 1e ronde Roland Garros

Maryna Zanevska (144)
Zheng Qinwen (23)
einde
3
set 1
6
1
set 2
6

Maryna Zanevska (WTA-62) is opnieuw over haar eerste horde gestruikeld op Roland Garros. Tegen de Chinese Zheng Qinwen (WTA-74) moest onze landgenote na ruim een uur al het hoofd buigen. Daar kon ze achteraf ook mee leven.

Voor het eerst sinds 2016 stond de 28-jarige Zanevska op de hoofdtabel van Roland Garros. Ze nam voor de derde keer deel en voor de derde keer was de eerste match ook het eindstation.

Zanevska haalde vorige week de kwartfinales in Straatsburg, maar kon dat niveau niet herhalen. De Oekraïens-Belgische stond continu onder druk van Zheng, die vlot winners sloeg.

Zanevska werd door Zheng te snel in de fout gedrongen en kon ook te weinig uitpakken met opslagreturns. Ze kon maar 1 breakpunt afdwingen, dat Zheng wegwerkte. Zelf leverde Zanevska één keer haar opslag in in set 1 en 3 keer in set 2.

In de tweede ronde ontmoet Zheng de winnares van het duel tussen de Roemeense Simona Halep (WTA-19), die in 2018 Roland Garros op haar naam schreef, en de Duitse lucky loser Nastasja Schunk (WTA-165).

"Van alles geprobeerd, maar Zheng was gewoon beter"

Na de nederlaag was Maryna Zanevska vol lof voor haar tegenstandster. "Ze speelde echt heel goed. Zoals ze deze wedstrijd speelde, is ze tot nu toe de sterkste tegenstandster die ik dit jaar ben tegengekomen. Ik wist vandaag niet goed hoe te spelen", bekende ze.

 

"Ik ben verdrietig omdat ik uit het toernooi lig, maar ik ben niet teleurgesteld. Ik kan er vrede mee nemen omdat ik weet dat ik vandaag mijn best heb gedaan", vertelde Zanevska nog.

 

"Ik heb van alles geprobeerd om oplossingen te vinden, maar moet vaststellen dat ze vandaag gewoon beter was."

 

"Het is jammer, maar ik zal blijven werken om sterker terug te komen", besloot Zanevska, die in Parijs wel nog in actie komt in het dubbelspel, samen met Kimberley Zimmermann.